Tuesday, February 2, 2016

Part 4

Bismillahirrahmanirrahim.



Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih..

Huwaaaaa..i'm survive until now. Cukup-cukup 2 minggu bertabah menjalani kehidupan di ward yang agak krikkk krikkk ni..

Berbaki lagi 8 hari untuk menemui si comel inshaAllah ;)

Tak baik kata "bosannnnyaaaaaa......" tapi hakikatnya begitulah..

Ibu-ibu yang datang keluar dan masuk. Alhamdulillah, terpampar wajah gembira menerima seorang ahli baru yang comel :)

So far, keadaan saya baik-baik sahaja, tiada bleeding, no contraction, no abdominal pain, alhamdulillah..

Moga czer nanti berjalan dengan baik..inshaAllah :)

Melihatkan pelbagai gelagat manusia di sekitar ward ni membuatkan diri ni sentiasa cepat-cepat mahu menelek balik diri ni.

Ada yang seakan lepaskan marah kepada si comel yang merengek kehausan susu.. berdoa dalam hati semoga aku nanti tabah dan sabar menempuhi alam baru yakni alam menjadi ibu :)

Melihatkan si ibu risau kan keadaan anak yang masih kuning dan tidak turun-turun.. membuatkan diri ni berdoa semoga aku dapat menahan emosi kerisauan dan sentiasa bersangka baik, mudah-mudahan so comel cepat sembuh..

Sungguhla orang berkata, hanya dengan melihat pada alam, kita mampu peroleh ilmu dan pengalaman..

Semoga Tuhan lindungi kita, berkati hidup kita serta limpahi kasih dan sayang Nya dengan sarat sekali ke dalam kehidupan kita..

Aminn.. ya rabb..

6 comments:

Ann Ishak said...

semoga dipermudahkan segalanya, amin

Lia Irdelia said...

moga semuanya baik2 saja.. amin... :)

Nur Fannun said...

eh, apsal lama sgt dok kt hospital tu?

NA said...

Tahniah.

-wina1979-

mamawana said...

Assalam

Lama tak update. Pekabor?

Akina Scarves said...

Salam ziarah, Jemput singgah ke blog saya akinascarves.blogspot.my untuk menambah koleksi tudung/hijab anda :)