Thursday, August 2, 2012

Day 12 of RamadHan

Bismillahirrahmirrahim...

Burrrppp..
Buuurrrrrrrppppp..
Burrrrrrppppppppppoop..


Haaaaamboiiiuu, kemaaain, makan tak hengat dunia na..kikiki.... Isk3 kikiki...
Alhamdulillah..Ramadhan ke 12 telah berlalu dengan berbuka di hotel..weeeeee...
Kalau duet sendiri macam pikir panjang gaklah..huuuu..ni kompeni yang belanje semua staff, bawa badan jeklah..heeeee.

Walau mahai, begitu ramai orang mimi tengok berbuka kat situ..huuu.. Nampak benau, ramai nyeeeee orang yang berkemampuan di Malaysia ni..hahhaa..yeke? Ntahlah..itu hanya pengamatan sekilas pandan dari 1 sudut saaja..heeeeee..

Malaysia ku sayang kan :-)
Dikala menikmati makanan yang indah2, ingatlah kepada mereka yang kurang benasib baik..  Alangkah indahnya kalau kita dapat berkongsi kegembiraan, kenikmatan yang kita dapat ni dengan orang lain. Ye dak? Sharing is caring rite? Heeeee.. Walau berkongsi 1 pinggan pong, dah terasa bahagia.. :-)

Cakap memang mudah, tapi bagaimana dan bila nak buat kan.. Mungkin kita bole setart dengan famili, then next step dengan memember, kalau dah maju sikit, bole la memula kan gerak langkah dengan leeeebiiiiihhh jaooooo. Kerja2 ini memang memerlukan pengorbanan kan?

Tapi kalau hati sudah ditempatkan di tempat yang luhur, insyaAllah, tidak akan pernah terbit rasa susah dihati. Lagi rasa nak buat baik, buat baik dan buat baik lagi.. :-)
Semoga Ramadhan ini menggamit kita untuk berkongsi kegembiraan dengan orang lain..
InsyaAllah...
Published with Blogger-droid v2.0.6

5 comments:

maszull said...

assalamualaikum mimi...wah seronoknya berbuka di hoteltu mesti sedap2 makanan nyer kan...:)

shafiqabdshukor said...

betul2...
memang rasa nak berkongsi..
terutama dengan orang yg x bernasib baik..
INSYA ALLAH suatu hari nanti kita leh wat.. hehehe

Rapunzeel Cikilolo said...

hotel tu... memang masih ada yang tak berkemampuan. sama-sama la kite beringat

Yousof said...

InsyaAllah..

Setiap tahun mesti ada berita dalam surat khabar pasal PEMBAZIRAN makanan di bulan ramadan. Kesian dekat rezeki yang banyak terbuang tu, sedih bila fikirkan ramai saudara kita kat negara luar ramai yang tak ada makanan contoh macam di Somalia...

Lia Irdelia said...

untungla ada yg nak belnja..
heeeeeee