Thursday, June 14, 2012

DiaNa yang baKaL ku MiLiki

Bismillahirrahmanirrahim



sekarang macam-macam jenis kamera ade kan? Aihhhh, kalau dihekotkan nafsu yang bergelora nih kan, nak angkat jek sume jenis kamera, tapi... apakan daya, saya hanya insan biasa tidak punya harta melimpah ruah like Qarun, huuuuu..

Bagus kan kamera ni? Banyak pemikiran banyak telahan setiap orang bile cakap pasai kamera ni. Baik yang negatip mahupong positip. Biaselah manusia, bila dah kene puji, ade jugak nak mengondem kan? keke..

Tapi bagi saya, kalau sekalipong saya bukan peminat kamera @ fotograpi, saya tetap akan melihat kamera daripada sudut positipnye


1)Memori
Opkoslah, kalau ase dok sokseksoksek ingat bantai pelok kat kampung, boleh amik gambo bantai tu banyak2, boh kat pesbuk. Kan dan bole kurangkan kesedihan?kiki ;p

2)Menghargai
Apasal la ni jadik nombor dua. patot letak nombor satu la.hehe. Dengan memodelkan sesuatu mende, kita akan lebih menghargai setiap creature dalam dan luar peghut muka bumi ni.

Mimi harap setiap kali tangan dok mengsnap2 gambo ni, mata kita ni mampu melihat setiap gambarnya itu memiliki sebuah cerita (ala cam yuna tu, setiap gambar ada lagu tu..keke).


3)Bahan bukti
Ha, alkisahnye semalam, orang dok kata kat mimi, " Mie, kalau ang pi site lepaih nih, ang la engineer paling bergaya sebab bawa lomo pi site .."

Hahaha, itu semua mengundang riak!haha. Tapi apa yang mimi nak cite kat sini, contoh kalau macam kerja ni kan, kerja macam mimi nilah. Kena pi site, then amik2 gambo, then nanti present or buat report or ape2 lah. So, kalau tak dak kamera macam mana tu?keke, ade la yang jadi pelukis jalanan sambilan kan.hehe.


Nampak tak, nampak tak? Betapa bagusnyeee kamera ni. Ye, sabaaaaq, Betooooii, ye mimi taw, ada yang nak cakap kelemahan dan ketidak bagusannya.

Dah taw tak baguih, jangan la kita dok pi buat mende tak baguih tu. Dah taw tak baguih, tidak perlu lah di niatkan dalam hati walau sebeso kuman sekalipun. Pikir dan pikir, lihat dan lihat, buat dan buat yang baik je okeh? ;) 

Kalau nak buat jugak, cek mimi tak taw la nak buat apo lagi aihhh. Well, kita semua dah besar kan? Kadang-kadang, tidak perlu menunggu orang lain datang dan singgah untuk tegur kita itu dan ini. Ce panjangkan akai tu sikit, pikir 1 saat lebih cepat, pro dan cons sesuatu perkara. Kan molek tu. ;) 


selamat meng shoot keindahan-Nya ;)



p.s: ye, gambo di atas tu namenye cek diana, dan saya nak beli seketoi!naaaaaaakkkkkkkk..haha :))



14 comments:

Pn. Sheila@CC said...

kamera antik ni.. boleh guna lagi x...

nuyui a.k.a miss YUI said...

klasik kamera cmni..hihi

JIJI YU said...

dari ko beli diana..ape kata ko beli fm 2 ke..ahaha...ko add fesbuk saudagar barang lama..

Cik Sara said...

Amboi..amboi... Kamera digital kamu tu dah lempaq pi mana ja cheq?? hahaha..

maszull said...

assalamualaikum mimi....kamera ni jenis apa mimi sbb mama tengok petern nyer mcm yg lama jadi antik la kamera ni nanti...:)

p/s moga berjaya memilikinya...:)

msredcheesecake said...

seb baik msred bukan org kaya kalau tak mesti ada selemari kamera.... best kan snap2 picca ni...

Gen2Merah said...

Saya dri dulu teringin nak beli kamera mcm tu. Pa kadm daya, tgok kamera org ja yg tmampu. Hehe

Iffah Afeefah said...

ohhh inilah diana

knpe diana

npe x iffah?

M Fizan said...

alang-alang dah beli satu tu, beli la dua ya. untuk kita. haha. semoga dapat diana tu. tangkaplah memori-memori indah untuk diabadikan. sweet memories last forever :)

naim said...

Macam2 ada. hehe

FasiHaH SupiaN said...

laaaaaaaaa ingatkan siapaaa erm,, kita teringin sgt nk beli kamera, dlu pnt kumpul duit beli,pastu ade org curi T___T

ღKekunangpelangiღ said...

Amboi.. semangat. Kalau dulu minat juga ambil gambar, tapi sekarang dah kurang sebab faktor tertentu.

Selamat memperolehi 'diana'. :3

ctk said...

wah...da bli nanti..kongsi2 ler gambo dlm tu ye..hehe

ain dzaya said...

engatkan awek mana tadi..awek cun rupenyer...cantik2! elegen lagi!

Gara-gara idea . . .