Thursday, June 21, 2012

iSi rUmaH

Bismillahirrahmanirrahim..


mule2 bertiga,
lepaih tu berdua,
lepaih tu ber sorang,
lepaih tu berdua balik,
dan sekarang ondaway ber LIMA teruih,
hooooooooo

 
together by ~ CarrotStalker
Apa yang satu, apa yang dua apa yang berLIMA teruihhh ni. Anak kucing beranak ke?hahaha. Takdelah, nak bercerita keperihalan HOUSEMATE..ngeeee

Semenjak menjawat jawatan "PEKERJA",maka mimi telah menyewa bilik aka menyewa rumah la di ibu kota ini. Berapa orang dalam satu rumah?

Ha, seperti yang tertera di atas tulah. Mule dok bertiga. Asal nya budak 2 orang tu masuk dulu. Mereka sesama kengkawan. Then, salah seorang deme balik perak, maka, dia pong nak keluar jugak dari rumah tu. Dan tinggal la saya seorang. Dok tak lama, masuk la housemate sorang ni sampai sekarang. So berdua la. Semalam tuan rumah cakap, ada 3 orang "adik-adik" praktikal dari UM nak duduk 2 bulan.

Makanya, mulai sabtu ni sehingga 2 bulan akan datang, berlima lah kami..heeeee. InsyaAllah ;)

Takdelah risau ke ape, cuma heeeee, mungkin selama ni kuantiti manusia dalam rumah tu sikit, bolelah jadi "gileeerrr" sikit. Ni kuantiti dah ramai, errr, macam segan jek, dah la yang masuk tu "adik-adik".haha. Kenalah jadi, *ehem-ehem* seorang KAKAK.hahahhaa. *sangat comei kan?*

Nampak no aku semakin tua.haha. Aip2, mane ade tua, baru 24 meh..hahaha Tapi muke macam form 5, ok lah kan? ;p

Tapi, takpelah. Nanti puasa, sahur, meriah sikit kan? Ramai orang, bole berjemaah segala mende..heeeee.. Makanya, bersangka baiklah walau tidak mengetahui kesudahan cerita di akhirnya kan...heeee..



Dear sista,
Please do not feel weird when you see me,
cutiessstttt sista..
hahaha,
regards,
akak mimito comei! ;) 

11 comments:

msredcheesecake said...

baru lah ada geng berbuka nanti... eh main masak2... hhee

maszull said...

assalamualaikum mimi...betul tu nanti bulan pose ramaila sikit ada bersama2kan...;)

Kancil 8349 said...

dah lama ndak singgah sini...adat menyewa

Panggil Aku Han said...

heheh..akak mimi omey...^_^

Offer masih terbuka selagi tak jejak balik ke kedah...huhu

kura said...

woo. nak kenal dgn adik adik praktikal tuuu? huehueee

Kakzakie said...

Berbaik sesama teman satu rumah. Tegur-menegur untuk kebaikan tak apa kan... harapnya baik-baiklah...

UmmiAbi said...

Bestnyerr...teringat masa ummi students dlu...Bli lauk satu je msa berbuka..tp sbb kongsi rmai2,jd byk lauk..hehe

Iffah Afeefah said...

opah bukan sokmo de kat umah kan

cikji said...

dak praktikal dr um?
kompem my junior.nt kim salam ek
*wat wat kenal lah plak*

Kaca Lensa said...

oh, bleh ek tuan rumah wt cm tu? ime, krenya ang byr kre duit sewa blik ke rumah? klw rumah pttny tuan rumah xleh wt cmtu.. sb mest ada hitam putih ang sign nk menyewa kn? haha, ni pendapt ak jek, sb ayh ak ada umah sewa, so taulah serba sedikit.. =)

ctk said...

bes wooo bukak puasa ramai2...jangan gado2 nti ye :D