Sunday, May 20, 2012

percutian cek niKon

Bismillahirrahmanirrahim..







Hujung minggu?
Buat ape eh...
Jomla kite tengok perjalanan minggu ni kite buat ape ehh..

seperti biasa lepas subuh...termenung..muhasabah diri.. guleng2 di lantai ruang tamu yang kosong, lapang..

dannn

dan.....


lepasss tuuu..hujaaaaaaaaaaaaannn..phiuhhhhh ~ ~ ini semua menyebabkan mata lalokkkk, makaaaaaa, bagi mengurangkan amalan2 tido berlebihkan, lebih baik saya memikirkan kehidupann..merenungggg dan terusss merenung, sambil menyandar di dinding..
Sile jangan tirukk aksi berbahaya ini. Cek nikon tengah bersantai merenung sambil terlelap dua tiga saat melihat masa hadapan yang tak berapa nak masa hadapan ...huuuu..

Ase macam lapoooo.. Aihhh..nak makan ape...
Nak carikkk punye carikk..selongkar punye selongkar, terjumpa kueh putu kacang abad bile ntah..Nampak macam sodap.. Kalau dah lapo..sume sodappp... Landak pun nampak macam ayam golek kan? ;p
Ape lagi..dah expired ke, ape ke, aku tak pedulikkkk, putu kacang jadi mangsa untuk menutup segala kekeroncongan perot..

Buurrrrrpppp.. Alhamdulillah..rezeki jugak kan..ngeeeeeee :D
emmmmm.. termenungg sudaaahhhhhh.. makan pong sudahhhh.. Nak buat ape lagi hujung minggu nih? Aihhh..bosan betoi.. Takdak cuti nak cuti.. Ada cuti tak taw plak nak buat apo..Ishhhhh2, ape tak bersyukur aku nihhhh..


oke la, okelahhhh, aku nak interprem sikit, kawan baru cek nikonnnn, si merah ni, tetikusssss baruuuu tuan kite.. Adoiii.. Menyebok jugak nak masuk "kerana lily" ha.. Tapi gambo cek nikon harussss ke hadapan sikit la, dari gambo si merah ni.
 Nama die ape eh? Ntahlah.. cek nikon pong tak taw, nanti cek nikon tanya tuan cek nikonnn nehhh...Yang penting cek nikon lagi comei dari die kan?kikiki ;p

Jaaaappppppp.. sebelom lupe nak bagi taw.. ari cutiklah baru berpesbukk, tengok, tuan kite berpesssbukk, cek nikon pong nak berpesbukk gak.Tuan kite pakai spek, kite pong nak pakai spek gak..ngeeeeee :p






Tapi kan, asal spek cek nikon macam lagi beso gedabak dari badan cek nikon eh? Ntahlah, gasaklah, yang penting kite nak berposing depan pesbukk~ lalalalaala..

tapiii kan...kite tak boleh pentingkan diri.. Kite nak ucapkan terima kasih kat tuan kite sebab sudi jadikan kite, aka cek nikon sebagai model dia untuk hari ini. Kita tahu die boring tak taw nak buat ape, tu yang kite jadi mangsa tu.. Layan jelaaa.. Kang die buang kite dalam tong sampah, nangis tak berlagu la kite..

Terima kasih tuan ku, kerana memilih aku menjadi teman mu ;)

























p.s: heeeee.. terima kasih tuan empunye gambo, kerana sudi membiarkan saya mencurik gambonye untuk dijadikan bahan cerita hari ini..heee.. Dan semuaaaaaaaa dialu2kan untuk mengkomen gambo2 di atas..heee..terima kasihhh semua ;)




21 comments:

farhana said...

Suka gambar yang pertama tu. Cantik!!! :)

syakey said...

ingtkan kakmimi punya nikonnnn. baru nak kata welcome to the club. hikhikhik

naim said...

cam pro snap gambaq.. :D

hEBAT2

FarhanahAdzlan said...

kelakar la cerita nikon ni..hahaha~
untunglaa cek nikon dpat bercuti =)
kittew duk umah je..hahaha~

Ryu on ahsfantasy24.com said...

bestnye ada en nikon,
boleh buat teman waktu buhsan :D

GaRy™ said...

hahahaha.. rilek je encik nikon hari ni ek? hihihi~..

Leysa JL said...

cerita nikon yang menghiburkan..hehe

Gen2Merah said...

perghhh, Nikon juga laa.... sebuah Cam yang hebat.... (",)

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2..bila lah yui nak dpt nikon ni..

Kakzakie said...

Skill utk jari jurufoto dah sampai... boleh jadikan side-income kalau free..

msredcheesecake said...

cute nya model tu.... da berpunya ke? hahaaa

Iffah Afeefah said...

Rajin atuk mngmbik gambo

Kaca Lensa said...

wahh.. dah bli dslr.. tahniah mie.. akhirny tercapai gak hajat adik kayu.. ^__^

kura said...

pehh. nikon wo. sy org canon ok. hehhe

Asyiqin Haulisah said...

nikon sudah beraksi. hehehe.

Asyiqin Haulisah said...
This comment has been removed by the author.
Hanie Dew said...

best jugak jadikan objek sbg model.aku pun fan satu page ni dia jadikan replika gigi sbg objek model dlm setiap cerita/n3 dia.

boring jom boling. ehehe

Bulan Syurga Firdausi said...

pndai ambik gambar..pinjam kamera heee

Dayang Syazwani said...

uiseh..siapa ambik gambar ni aimi??
ehem ehem kaaa?

Norlida Ramli said...

hehehee..
cute la entry ni..
cntik2 gambo...hihi

maszull said...

asslamualaikum mimi....wah !!! dah dpt model baru yer cantik nyer model2 mimi tu... :)