Tuesday, May 1, 2012

wahai semua pekerja ~

Bismillahirrahmanirrahim..



Alhamdulillah..diam tak diam..dah 2 bulan 9 ari mimi dah menjadi pekerja..Hee..
Syukur..
Syukur..
Syukur..


Walau rutin dah banyak berubah, normal la tu kan? Orang lain pong melaluinya, why not, kita tak nak sama-sama bersama orang lain melalui fasa baru kan? ehemmm..fasa orang bekerja...*uweekkk*..haha..

Bekerja ke?hahah. Tadi sebelom balik, singgah kejap beli jagung rebus tepi jalan. Dan lagi bersembang dengan pakcik tu sebab dia memang perasan, hari-hari saya akan lalu jalan tu around 7 malam dan keatas..So, sembang la sat..ramah kan mulut sedia ramah,haha..

" ni..keje ke belaja ni..macam belaja je.."
"errr..keje pakcik.."
"ohh.. macam budak-budak lagi.."
"err...." (dengan segera asa macam nak makan jagung kat situ jugak!hahaha"
"balik dulu la ye pakcik.."
"iye2..jalan lek lok.."



Haiiiihhh..aku tak taw la bile saat dan waktu orang akan tengok, dan cakap, " dah dewasaaa dah aimie ni..", sekarang ni bole berangan je la..haha.

*mungkin sebab aku bawa beg galas ke?*
*mungkin sebab bawa botol air beso sangat ke?*
* mungkin sebab pakai tudung biasa tak bergaya ke?*

ntahlah..Malas nak pikir..hahaha. Yang penting daku bahagia..keke, kekal menjadi cewekk mudooo..kikiki, alhamdulillah ;))

Berbalik kepangkal jalan, sebeno nye nak wishhhh! SELAMAT HARI PEKERJA!! 
tetibe p bebel bukan2 pulak..hee..*maapkan saya ye =.=*

hard at work by ~  itslacedinsick
p.s: hamboihhh...macam ni la gamaknye saya lagi 5, 6 tahun..haha..



Selamat bercuti,
Walau sehari,
Amat berrmakna kepada kami,
pekerja berhemah setiap hari..

ngeeee!

nuunite! ;))


11 comments:

kura said...

ewahh. awet muda iyeeee. hahha

BlueiceButterfly said...

~bagusla orang asyik cakap muda..hehe
selamat hari pekerja :)

Ezad Skytech said...

mimito ni awet muda kot...sbb tu pakcik tu tanya mcm tu...hee..:D

> selamat hari pekerja..(^^,)

♥ p a a n i ♥ said...

selamat hari pekerjaaa!! :))))

Cik Pulau said...

selamat bercuti..
cik pulau lak kan.. orang suka tanya camni.
"tingkatan brapa ni??? "

mentang2 la cik pulau ni kecik kan.. haihh..

syakey said...

slamat bercuti sis!
takpa, bukan slalu org puji muda gituuu :P

Kakzakie said...

Best kan cuti hari ini...

Lea Isnawi said...

selamat hari buruh mimie :)

Norlida Ramli said...

selamat hari pekerja mimi =) ...walaupun dh lmbt..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

slmt hari pkerja juga..

Iffah Afeefah said...

sy bukan pekerja dan sy cuti wakaka