Monday, March 5, 2012

akak melayu lawan abang bege

Bismillahirrahmanirrahim..





akak melayu: dek, bagi burger daging 10 eh..
abang bege: okeh, biase ke spesel kak..
akak melayu: biase jela..nanti akak datang balik..

..

.
.
..

.

10 minit kemudian..


akak melayu: dik, bege tadi dah siap ke?
abang bege: ondaway ni kak,ramai orang ni kan.. tapi akak punye dah nak siap ni..
akak melayu: akak dah nak naik ni..lama lagi ke..
abang bege: dah tak lame kak..sikit lagi..
akak melayu: cancel lah (sambil blah dan berlalu pergi)..



perghhhh!
mimi selaku penonton insiden tadi pulak ase terbako bile tengok kejadian tu, macam kedai bege tu aku punye pulak..hehehe..

Atoiii akak, mana hilangnya budi bahasa. Orang lain yang dah lama tunggu pun bole tunggu, asal akak yang baru 10 minit datang tak boleh nak tunggu. Order kemain banyak pulak sampai 10 ketoi. 10 ketoi dalam 10 minit? Logik ke? Berderet lagi order yang terlebih dahulu  daripada akak tu..huhu

Gagagga, abang tu blurr terus cakap "babai akak"..Hahaha, cool lah abang tu. Kalau eden la..berasap dah asenye..gagaga..Walau pun dia hanya penjual bege, dia pon carik makan sama macam orang lain jugak. Tak salah kan kalau respect la sikit kan. Ish Ish..

Tak pueh hati betoi la tengok insiden tadi.. Mimi dari duduk terus bangun.haha.. Paneh punggung pulak..hahaha. Ish ish.sabo..sabo..hehe. Pemilik kedai bege pon sabo..Aku pulak lelebih..hehe..

So, kengkawan, walau dengan siapa pun kita berurusan, sikap hormat-menghormati harussss diletakkan dipaling atas. Tak mustahil mende tu akan terjadik balik kat kite. What U GIVE U GET BACK kan? ;)

Heee..lame tak hupdate, terus hupdate isu2 paneh hati..hehehe.. ISh ish..heee.. rindu komee niii..so, luang sikit masa buka belog.. Sangat sesak. Tak dan nak bernapas ha.. Alhamdulillah, ini menunjukkan TUhan tidak mahu kita semua membuang masa apabila kita menghadapi waktu2 bizi..

Have a good life!
Have a good day!
Missssssss ooolllssss offf uuu :))




20 comments:

Tasha said...

insyaAllah rezeki abg tu lg murah~

tp knp mintak smpi 10 pastu kensel,saje je kan! peh2...

*eh2.bersangka baik~~~

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

soh akak tu jadi penjual burger.. bagi dia rasa plak..hehe

Diana @ bilakukatacinta said...

betoi tu mimi...dia igt beger mcD kot? siap dalam beberapa saat jek...

kura said...

tak ada moral betul org tuu. esh. esh..

FasiHaH SupiaN said...

hmmm memang tak patut akak tuuu

maszull said...

assalamualaikum mimi...mmg x patut kakak tu buat mcm tu...:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

org xreti sbr gtula..

Munnafendy said...

ala tak baiknya buat cenggitu...sy pernah tau tlg kawan kt gerai bger dia,mmg sakitnya hati org buat mcm ni..

Waniey Chan said...

aish... ntak sabar betul orang tuh... tak patutlah

hafizudin said...

dalam scene seorang penjual bege.
etika mengadap pembeli-pembeli yang tak berapa nak ohsem ni.
amat dititik beratkan dalam silibus pendidikan bege.

tapi kalau dah siap.
baru nak kensel.
mohon ditampor customer tu serba sedikit.

msredcheesecake said...

Jangan kita dan anak2 kita jadi macam kaka melayu tu.... Isk...

Lea Isnawi said...

memang tension kan orang mcm tu
nak cepat2 aja

Zahirah Dzulkifli said...

Over nah perempuan tu. Hempuk karang. Hahahaha

Norlida Ramli said...

hehe..dpt bygkan situasi tu..
kalo ida la..mau mrh kt pmpn tu..suketi je wat cmtu..

org len pun ade prasaan gak..haha

sabonya abg bege tu...hmmm

miss u mimito :)

cik ika said...

sempoilah abe begey uh..heheh

eiyna zhafirah said...

ceh, cancel cenggitu jek ? x patut langsung!naseb baek abg bege tue cool je..hehe

Ezad Skytech said...

nak cepat siap je..kalau order 1 takpe..ni 10 kot...sabar la sikit kan...hee~

izatty fatihah said...

amboih~ akak tu sabar sikit boleh kot? tp takpe abg bege tu boleh blagak cool, insyaAllah nti rezeki die makin btambah :)

mas saari said...

kensel camtu je! teruknya..

ctk said...

punye rilek abg tu....moga murah rezki abg tu ye...huhuhu