Tuesday, March 13, 2012

yang di......

Bismillahirrahmanirrahim..





Yang dikejar tak dapat,
Yang dikendong berciciran.

Yang diimpikan bertaburan,
Yang digarabkan bertempiaran.

Apa perlu kita buat?

1) Belajar menghargai walau sedikit sekalipun
2) Belajar bersyukur walau hanya senafas.
3) Belajar berbaik sangka walau perlu "terpaksa"


Begitu kita dilimpahi terlalu, tidak terkira, uncountable of valuble gift yang tidak terperi dari Dia. Cuma sama ada kita sedar mahupun tidak. Kadang-kadang mungkin kita nampak mende tu tidak langsung memberi impak pada kehidupan kita.

Walhal..

Daripada sekecil perkara itu, akhirnya kita akan mulai sedar dan sedar, tanpa "dia", kita tidak mungkin berada di level sekarang.

Maka, di mana kita? JAngan pernah soalkan. Tapi bagaimana kita untuk meneruskan level itu, yang harus dipersoalkan dan diselesaikan. ;)

simple word for today -----> God owes beside us. Feel it, U get it! 

nuunite!



15 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

be thankful :)

Lia Irdelia said...

nice... like this word..
God owes beside us. Feel it, U get it!

bobiedanbad said...

Nice entry and thank you

nuyui a.k.a miss YUI said...

peringtn bek ni kemborr...

Gen2Merah said...

yaa, belajar bersyukur dan menghargai apa yang ada... tak perlu nak tamak2

kura said...

er.. selamat pagi kak. hehhe

ahsfantasy24 said...

Sangat suka entry ni,
belajar menghargai itu indah ^^

acheeqa farhana said...

ALLAH SNTIASA BERSAMA KITA :)

dwaty said...

ALLAH sentiasa bersama kita... tapi kita yang selalu lupa ALLAH MAHA MELIHAT...

Ujie said...

dpt merasa hidup pun dah cukup bersyukur...

mas saari said...

sentiasa menghargai peluang dan bersyukur..

Iffah Afeefah said...

Meaningful opah

..cik gugu.. said...

syukur dgn apa yg ada .. jgn merungut n tamak ;)

fRaMe+LenSeS said...

semua y ada ng kita adalah y terbaik. hargailah dia. :D

ctk said...

hargai semua bende yg kita dapat, bila da hilang, mula la tercari2 balik :)