Saturday, March 17, 2012

marjaniiii marjaniiiiiiiii

Bismillahirrahmanirrahim..


marjaniiii..
marjaniiiiiiiiiiiiiiiiiii..
marjanii..
marjaniiiiiiiiiiiiii..




hehehee..amboi2 cek mimi , melalak lagu hindustan pulak sensorang kat rumah..heeee.. Kome buat ape hujung minggu?

Sekali lagi keseorang, housemate semua membawa diri meronggeng ke sana dan kemari, hanya daku dirumah, tapi bakal meronggeng juga bersama ayah sendiri..hahaha.. Fuyoo, sweet tak meronggemg berdua je dengan ayah? :p

Alhamdulillah, dah sebulan mimi bekerja di ibu kota (ehem, gaya cam perantauan tak?hahaha). So far oklah jugak. Walau bidang kerja tu tak delah 100% based on mende2 yang belajo kat U, tapi terasa berminat jugak untuk menceburi bidang baru.

Dan selalu memang apa yang kita impikan, tak delah semuuuuuaaaaanyaaa kita miliki. Mungkin ada yang dapat. Mungkin ada sipi2 je dapat. Mungkin ada jugak yang terpesong abis, dapat yang lain. Nak yang lain, dapat yang lain, betoi dak? :)

Walau macam2 mana pon, mimi cuma kekalkan prinsip ini. Berbaik sangka, Husnuzon la dengan setiap jalan takdir yang sedang kita lalui ni. Kita sebenarnye dah ada track masing-masing. 

Umpama nak lumba lari. Pakat semua dah ready bersedia nak pecut di laluan masing-masing. Cuma yang membezakan larian setiap orang adalah, cara mereka berlari, berapa jarak yang mereka pilih untuk abiskan larian, dengan siapa kita bersaing untuk menuju ke garisan penamat, dan macam-macam lagi la kan?

Dan takkan rugi kalau kita tidak pernah berputus asa dengan "track" yang Dia telah sedia tetapkan untuk kita. Semua perkara yang terjadi tidak pernah sia-sia. Ingat! Tidak pernah sia-sia. Kalau kita rasa sia-sia, cuba pikir balik, betol ke sia-sia? Takkan tak de sebesar kuman sekalipun, hikmah nya berbalik kat kita kan?

MUdah-mudahan, kome semua sentiasa meneruskan kehidupan dengan penuh rasa husnozon kepada-Nya.. INSyaAllah ;)




13 comments:

kura said...

wahh, happy nye akak sorang ni.. hehhe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

wahh berhindustani ek :D

mas saari said...

moga mimi sucess selalu..

Iffah Afeefah said...

amboi opah sakan nampak

sok cuti snokle tu

♥ p a a n i ♥ said...

hohoho. selamat bekerja! kje kt mane tu?

Eyfa Zalifa said...

marjani marjani..marjani marjani..marjani marjani..tere khasma nu kahein mar jani

Ezad Skytech said...

hee..sempat lagi melayan lagu hindustan ye..hee~

> semoga terus success..kerja elok2..hee~

cik ika said...

hehehhe..sempat lyn hindustan uh..

SoLy SoLicious said...

rindu aimi ^^

aimi keje mn skg?

maszull said...

assalamualaikum mimi...sentiasa megingati mu selalu...:)

Diana @ bilakukatacinta said...

mimi dah jd org Key El...hehee

izyan yasmin said...

wahhh . ada kat kl boleh jumpaaa ! :D

ctk said...

betul tu mimi....yg kita belajar selama ni pon xsemestinya itu yg kita kena tumpu...kita still boley belajar bende baru :D

jge diri ye :)