Monday, March 12, 2012

ooo, dah pandai bagi semangat ye

Bismillahirrahmanirrahim..




Di suatu malam yang sunyi penuh sepi..tuuuttt tuutttt..


adik: akakkkk, akak dah sampai rumah ke?
saya: udah le, petang tadi lagi akak dah sampai taw..
adik: ohhh, bagus la macam tu.. akak buat ape tu?
saya: tak de buat pape tia, boringg je..huhu
adik: akak, keje, lelaki ada  melayu ke?
saya: bos semua cina, ada sorang je melayu, yang engineer baru2 macam akak semua melayu la..
adik: ooo...okehla macam tu.. akak sorang je ke perempuan?
saya: ye atia, huuuu, sob3, tak de kawan akak..
adik: yeke, tak pelah, jaga diri ye (amboi, adik nasihat akak ye di sini, hahaha)
saya: yelah tia, jaga diri jugak..
adik: ye baik akak, emmm, akak keje ok ke, boleh buat?
saya: setakat ni boleh la, tak tawla akan datang..huuu..takottttt..
adik: ala, akak kan teror, mesti dapat buat (fuyoo...sekarang dah pandai bagi semangat kat aku..hahaha)
saya: yelah tia, kamu pon, jangan takot2 nak tanya cikgu kalo tak paham fizik, kimia, bio, add math, semua2 lah.... (ha, amik, kene balik, smashh dari aku..hahaha)
adik: hehehe, ye akak..oklah akak, tia nak makan ni..
saya : ye atia, nanti mesej lagi, babai..
adik : babai akak.


huuuu..
sorotan dari mesej-mesej an dengan adik ku, satu2 nya adik, yang di sabahhhhhh nuuu.. Jauhnya la.. Bile dah keje ni, tak tawu bile pulak nak balik sabah jumpa mak, adik dengan ayah. Ayah tu ada la jugak jumpa, sebab selalu fly pegi semenanjung meeting la tulah nilah..
huu..

Rinduuu..
Lepas solat, selalu termenung, teringat waktu2 dengan mereka.. Aduhaiii, bila jauh mesti teringat kan?

At least, apabila ada rasa rindu dan teringat ni, menjadikan diri ni sebenarnye lebih kuat. Sedar diri, kerana siapa aku di sini, aku buat semua ni untuk sapa. Alhamdulillah, setiap detik, rasa dan waktu ini, memuhasabahkan diri ni, supaya selalu tak lagho2 dengan mende2 yang pelik2 kan..

Alahaii... belog? Dulu, sebok macam mana pon takkan miss nak naip, ni sekarang mampu naip dalam otak sendiri..hehehe. Sangat la tak termampu kadang2 bila keadaan diri dah tak bermaya..huuuuu...

KOme! jage kesihatan taw.. sayang kome! ;))




13 comments:

kura said...

wooo.. dah homsik la ni yee hehhe

Kaca Lensa said...

alahai.. mie too.. sdeyny.. ak pon da lme xblik ni ha.. sob2...

mas saari said...

mimi kat cari rezeki, takpelah berjauhan...

Kakzakie said...

Itulah rindu-rinduan adik-beradik mimi... adik nasihat kakak, kakak nasihat adik....

Ada masa cuti baru bersua... ini masih solo mimi, bila dah berkeluarga lagilah kena match cuti suami-isteri-anak baru dapat balik...

maszull said...

assalamualaikum mimi...semoga sentiasa berjaya melakukannya yer...gud luck dear..:)

Tasha said...

tabah ye kak~


:)

[sutera kasih] said...

alalaal sweetnya adik aimie..caring :)

Gen2Merah said...

sejauh dan sesibuk mana pun kita, family tetap d hati kan....

AININ SURAYA said...

laaaa .. mimi orang sabah ghupenye..

Ezad Skytech said...

hee..bagus la adik mimito tu ambil berat pasal kakak dia...hee...

> all the best ye mimito..:D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehehe homesick tul ni :D

syakey said...

bagus lahh, adik bradik perlu saling sokong menyokong, nasihat menasihati kannn

;)

ctk said...

adik ct lambat lg nk gitu...hahaha...asl mcj je, suruh beli mcm2 :D