Sunday, March 18, 2012

teMuJanjI berGamBo

Bismillahirrahmanirrahim...




EHeeeemm...!
selamat petang semua, walau sekarang jam dah menunjukkan pukoi 9.51pm di laptop nihhh..heeee..Dah makan ke kome?heee.. 
MImi dah mengenyangkan perot mimi yang besau ni..hee..

Saja lah nak buka setori, kalau semalam dating berdua dengan apak, ari ni dating berdua dengan sapeeeee..jeng2..haa.. Pikir lain la tu.. pikir lain la tu kan..Alaaa.. tak cakap pon cek taw..kikiki..

Dating dengan akak penjaga duet company.hahaha. Orang penting ni. Kalau tak de dia, tak de lah gaji semua pekerja..keke..


ha, setepek beso gedabak saya boh gambo akak..kekeke..mesti akak suka kan?



Tak de tempat lain lagi ke nak pegi?hahaha, alaaaaa, pusing2 tengok orang je lebeeeehhh..hehehe.. Makan-makan, pusing2, merayap kejap,pegi Kinokuniya beli buku, kokikokikoki, balikkkk..hehehe.. KLCC mang tempat yang penuh sesak dengan orang kan? walau mende dalam tu semua mahai2..heeeee..

Sampai satu soklan keluo, mang banyak duet gamaknye orang dalam KLCC ni,pakat dok hurungggg je ha.hehehe.. (pikir positiffff niiii..hehehe)




Haaaa, sempat jugak amik gambo troli comei ni. Akak iza beli nih, mesti dia gembira boleh main sorong2 barang mainan kat rumah ni..kekeke. Jangan marah ye akak cayang :p

Dalam kedai candylicious ni, mang buta mata, rambang mata, semua jenis mata la nengok coklat nye. Adela dua ketoi lolipop mimi beli. Tak boleh makan manyak2, nanti gigi rongak,tak comei, nanti tak laku, tak de sape masuk minang.hahaha :p

Aihhh, entri kali ni merepek ni.hehe. Tapi ada lagi satuuu nak tunjukkkkkkkk :p

jeeenggggg jeeennnggggg.....

.
.

..
.

..
.


Tadaaaaaaaaaaaaa!
Nila hasil pembelian dan belahhh di Kinokuniya..keke. Jelesssss je tengok orang dok pegang baucar 200 hengget tu.. =.=

Sabo ye mimi sabo..Walau tak de baucar, den tetap nak beli buku gak, sebab aseeee dah sebulan lebeh tak beli seketoi buku pon.hehe. So, mimi pilih buku ni. Tengok tajuk dan cover buku pon dah tertarik, tak bace lagi sinopsis, terus capai dan beli..hihi..

Alhamdulillah, ase setiap buku, tidak pernah menghampakan pembacanya.. Dan isi nye sangaaaattttt la menarik. Baru bace kate penulisss dah terasa lompat2 nak bace yang next, next dan next chapter..hehehe..

Apa yang besssttt?


Haaa..nah!
Ini hadiah dari mimi untuk kome hari ni. Penulis buku ni Sofiyah Satuyah Rasin. Dan kata-kata beliau dalam "dedikasi penulis" ni dah berjaya terik perhatian mimi "odessey"  bersama buku ni.. ;)

InsyaAllah, ada kesempatan, mimi akan sharing2 isi buku ni ehh.. Tak saboooo nih..hehe. Sharing is caring kannn? awww..kekek :p

Malam ni titon awai tawwwww.. Papai! ;)




p.s: ase entri ni pelepas geram nak boh gambo..heee..banyak puloookk gambo ;P




18 comments:

pengemis Cinta~ said...

best ler..huhu..nanti share isi buku tu tau..macam menarik jerk..hehe

Ezad Skytech said...

hee..KLCC mmg ramai org la mimi..lagi2 kalau hari minggu...hee~

> macam menarik je buku ni kan..:D

Rapunzel Cikilolo said...

buku tu, aku mcm minat je :)

Sam Banjamin said...

lama dah tak ke KLCC tu... kalau pi.. mesti lepak kat kedai buku.. ape tu.. kinokuya.. ntah ape mcm mane nak menyebutnya tah.. hahhaa

#####


Jemput lah ke Blog saya yg biase-biase tu...

http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/gila-kuasa.html

jom singgah...

kura said...

laa. awat tak habaq, cek ada boucer lebih lagi niii. *dandan. hehhe

Cik Eka said...

cam best je buku tu..mimi jangan lupa share tau kat kite pasal isi buku ni

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

amboiii kemain lagi dia posing kat klcc tu..hehe

izyan yasmin said...

ohooo. bestnya jalan2 ! wahh . baucher org pun da habis kat buku ! hehe , kak mimi dah keje . so, tak leh ada baucher :PP

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk cam besh aje buku tu kembor..

Santri T.P.I.N.I said...

menarik buku yg mimi beli ni, terima kasih sudi berkongsi.

[sutera kasih] said...

mcm best je buku tu dek..tp skrg ni akak xda masa lg baca buku :(

HARITH ISKANDAR said...

mg dh lame xpergi kinokuya..jom lepak sane ramai2 JOM

Hanie Dew said...

hoh.akak penjaga duit company..kidnap dia...hahahaha..kem salam kat akak tu..

klcc..aku ngan jue pengunjung tetap tiap kali balik keje.hewhewhew...

candylicious tu mmg la. aku pun tak bole masuk. rasa cam xbole nak kuar. hahahhaha..

tak sabar nak baca isi buku tu mimito.

ShahzCudin said...

orang jenis mmg baca buku ni x payah baucer2..org mcm shahz ni dah bg baucer pun liat nak g beli buku..

maszull said...

assalamualaikum mimi...sukanya dpt jejalan ke KLCC tu yer...shopping beli buku je ke mimi...:)

Juliet_iRa~" said...

dl ms study ira rajin g klcc..hee

bkn shopping pn tp sj jalan2..pastu suka masuk kinokuniya y besar tu.xda keje kan..heeee ;p

g taman..haha...candylicious..teringat y ada kat USS..:)..wahh mimi nt kongsi ea kandungan buku tu..hee..mcm best je..

syakey said...

buku ni best eyh? yay! boleh beli untuk habiskan baucer buku yg ada.

dok terpk pk nak beli buku apa lagi.
kakmimi ada nak offer buku apa2 tak yang utk bahan bacaan ilmiah?? ;)

ctk said...

amboi...bodek akk la tuh...hehehe

*nti sharing2 taw...cntik lak covernyer :D