Saturday, February 25, 2012

berhujung minggu yang kaku

Bismillahirrahmanirrahim..





Hujung minggu yang pekat..
Hujung minggu yang kelat..
Hujung minggu yang sarat..


huuuuuuuuuuuuuuuu..

Maka, laluilah dengan gumbira!hehee.. Ade kene mengena ke? hahaha.. Pestime kesorangan berhujung minggu, tanpa keluarga kesayangan, tanpa kawan kesayangan..huuuu.. Menjadikan diri ni buntu jugak.. =.=

Mujur la lepas keje tadi, akak akauntan tu ajak meronggeng nengok wayang..ngeeee.. Idoklah mati kutu den dok sesenyap dirumah..heeee.. Ternyata memang berbeda suasana kota dan desa.. Ecewah...hahaha..gaya cakap macam juru analisis pembangunan masyarakat je..hehehe..

Apa berbedanya, mungkin cara hidup. Apa yang mimi lihat, di sini lebih ramai yang suka buat hal sendiri, layan hidup sendiri, daripada meramah tamah bersama orang lain..huuu..Udah la saya ni banyak cakap, dan tetibe berubah jadi pendiam, agak pelik..huuu..

Mungkin ada bagus jugak kot..hahaha.. Kurang siket cakap mende2 tak berpaedah kan..hehehhee..

Takpelah..mudah2 han, mimi dapat membiasakan kehidupan kat sini..InsyaAllah.. ;)

kalau dulu, selalu orang ingatkan, hati2, jaga2, nsihat itu ini.. Sekarang? Diri sendiri maw ingat serba serbi, dompet, kunci, diri sendiri ni, dah la anak dara kan..hehehe.. Mahai wooo..kikiki..

Rindunya zaman belajoo..hmm....



18 comments:

kura said...

mcm forever alone. eh. hehhe

~~Ticer Wann~~ said...

emm kena belajar berdikari la nih.. dah anak dara kan.. ;)

Zahirah Dzulkifli said...

Hehehe. Semoga dapat sesuaikan diri akak. Jaga diri elok-elok dekat sana :)

Yatie Awang said...

sekali sekala bersendirian ok juga...

Kancil 8349 said...

kena belajar hidup bersendirian..dah banyak kerja tu,...ndak sudah risau sangat tu

si ngokngek said...

time nie lar rasa nk sorang-2..berdikari..haha

naim said...

alone.. :(

Iffah Afeefah said...

im alone too

pengemis Cinta~ said...

bestnyer da kerja..pc masih belajar..tapi tataula best ke tak kerja sbnrnyer..hehe. hujung mggu tidur sajelah..;)

EyqaLuvender said...

alah bisa tegal biasa...heee~
mimie,kte kan ade...hehe

cik ika said...

hehehe..wish u the best~~

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe weekend yg memenatkn tapi fun untuk zuan.. huhu

asfira aminuddin said...

sometimes i mau rasa berseorangan bila rasa rungsing yg amat. tapi ada sesetngah org tak suka lonely. hehe btw, pandai pandai bwk diri eh. ;)

ShahzCudin said...

haha..sekali sekala lyn diri sendiri..

ErnieFaizal Siti said...

lama-lama nanti biasa le tu..enjoy your sweet time..

biela bell said...

suasana baru kan..macam tu la..takpelah..lama2 nanti biasalah.. :)

mas saari said...

hujung minggu akak seronok sebab pergi bercuti...heheheee

ruginya tak contact mimi masa kat Sabah tu, kalau tak boleh jumpa! huhuhuuuu..

ahsfantasy24 said...

ada masanya kita perlu menyendiri ^^