Friday, January 20, 2012

2# kata aamaLina

Bismillahirrahmanirrahim..



kekuatan yang perlu dilebatkan hanya dengan kebijaksaan,
tiada guna berpantang arah,
jika angin masih di belakang..
~aamalina azman~ 

Tengok kung fu panda ke weh malam ni?hehe.Termasuklah cek mimi sekarang ni.Heee..Berbelog dah tak boleh nak laju sangat, tepaksa la ber tibi,huuu (pasrah nii).

Cite katon ni sebenanye banyak jugak moral value kan. Pecaya tak kalau spirit dalaman sebenanye boleh jugak meningakt dengan melihat moral value ini secara humor? Tak caya? Sile lihat, amati dan buat, insyaAllah, mesti  kita rasa, kita sedang berada dalam tubuh badan yang baru, hakikatnya masih berada dalam tubuh sendiri yang sama sejak lahir :))

Cuma kena pilih katon la kan. Katon merapu yang melucah pon bahaya gak. Tak ke pasal-pasal terus orang anti mimi, sebab ajor yang bebukan.heeeee..

Melihat diri sendiri seorang yang hebat sebenarnya sedang menaikkan darah di paras yang merah hitam, di mana semangat membara 100% ..

Tiada ramuan rahsia, hanya diri kita sahaja ~ KungFu Panda ~




14 comments:

Lea Isnawi said...

no special ingredient

baru tgk kung fu panda jugak

hihi

aimi said...

suke giler tgk kunfu panda.... tp mlm nie xblh tgk .. astro wt hal xd siaran =( sob..sob....

moral value yang sgt berkesan =)
tq mimi

Gen2Merah said...

memang terhibur dengan jlan cerita Kung Fu panda.. banyak moral value yang bole kita sematkan dalam diri

Lia Irdelia said...

wahahhhaa,
saya juga tengok cerita itu semalam.. :)

nice!

era kecik said...

hehe.. era tengok sekejap ke katon semalam, mengantuk !!!

> tengok KB berkungfu semalam .. hehe

Caythrine Amanda said...

haha kungfu panda?layan jek mlm td! tgk dgn niece mmg tpaksa layan lah..hehe

msredcheesecake said...

Semlm tak tengok tapi akak mmg dah tengok... Ads cd... Hheee.... Message dai simple je.... Keistimewaan kita mmg ada dlm diri, kena pandai keluarkan dan guna...

mas saari said...

akak suka cerita kungfu panda, banyak pengajaran..

Izz Faizah said...

hehehe..tgok kung fu pnda jadikan sye lagi byk makan...po!!

si kiut lavender said...

ahak...

smemang xsemua kartoon dtayangkan hanya utk susak2..
kosong tanpa ada maksud disebaliknya

macam kartun hagemaru tuh tgk punyalah teruk mereka punya kedekut kan..tapi,still ada intipatinya sendiri

Nur Zulaikha said...

dh tido awl smlm...huhuhuh..kene pndai pilih katon..tak suke sin chan walaupun klaka tp die sgt kurang ajar..huhuhu..oppsss..maaf..~

Iffah Afeefah said...

Opah penatttt

fathiahRAIHANA said...

tak sempat tgok hari tu -,-

syakey said...

dah ada segmen baru pulak kt belog ni. hehe