Sunday, January 8, 2012

pesanan untuk warga blogger.com

Bismillahirrahmanirrahim..




Seronok kan menulis? Hari-hari mencipta satu idea yang lahir dari minda dan berubah menjalar ke hati dan mempengaruhi pancaindera yang sejahtera sihat untuk membenarkan diri terus menaip mahupun menulis tanpa henti.

Alhamdulillah.

Ditemukan kami, supaya melahirkan kata-kata hati kami untuk terus tercetus di sini. Selagi kami mampu, kami akan terus menaip, mengarut, mencarut tapi dengan carutan positif zahirnya, membebel tanpa henti, tidak peduli orang lain terus mencaci mahupun mengata walau dihina sekalipun.

Bosan?

Entah.
Sekalipun terbit rasa bosan, cecair liquid yang lahir dari  corong mana sekalipun segera men"delete" erti bosan dan seangkatan dengannya. Sebab kami tahu, erti kami menulis untuk terus menulis, tanpa dipaksa oleh sesiapa sekalipun.

Dengan ini, kami menyimpan satu hasrat. Kami perlu tidur dengan lebih awal supaya mampu mencetuskan idea-idea super duper bombastik walawalahei untuk keesokan harinya. Sile tidur semua. Jika tidak, esok blogger.com dikatup. Saya tidak mengarut. Saya cakap ikhlas dari hati saya. Sekian. 

Selamat malam. :))


(tengah tahan nak gelak..kiki)



17 comments:

maszull said...

assalamualaikum mimi...nape nak gelak nijom kita tido yer...:)

Ujie said...

keh3..nak soh tido ya!!

a'ah kan..asik blogging je. dah tgh mlm ni masih merayau sana sini..

Iffah Afeefah said...

aik opah

td nk tulis sal lain kan

ni kua entry lain lak

Norlida Ramli said...

ala...
xnk tdolg..
nk merayau2 bjalan2 ke blog lam mimp..hehe

delarocha said...

ok tido

ShahzCudin said...

dah2..tup lmpu sume..g tdo..

Eera Shera said...

tgh mlm la baru dpt BW huhu

Mutiara Bernilai said...

ok..nak tdo dah jugak ni :)

::WafaIrdina:: said...

hehehe..mata pun memerlukan rehat...penat jygak tw asyik mgadap lptop je seharian...p jgn lupa jugak mnegadap Allah 5x seklai naa..^^

*tc

♥ p a a n i ♥ said...

xpayah la tido. dah pagi dah.haha

ciK LyndaWawa said...

kdg2..memang bosan gak berbloging...

tapi kadang2 rasa..wah..nak updet..


# baru pasan dah de sign baru kat situ..
hehehe

Zul Fattah said...

cukuplah blogging utk 2 jam satu hari.. mngadap laptop 24 jam pun buat ape kan? hingga lupa tanggungjwb kita sbagai manusia..

Zul Fattah said...

cukuplah blogging utk 2 jam satu hari.. mngadap laptop 24 jam pun buat ape kan? hingga lupa tanggungjwb kita sbagai manusia..

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe ni dh bangun blom?

Ct Aja said...

dah dapat idea da??? hihiihhih, tidur ckop tak...

Lia Irdelia said...

penggunaan bahasa yang lain dari biasa.. hehee

Juliet_iRa~" said...

hee...;p..ngada la tu..kekeke