Wednesday, January 4, 2012

yeye pegi sekolah

Bismillahirrahmanirrahim..




Rata-rata hari belog ibu-ibu comei, mama-mama kiut sume menceritakan keperihalan, jadual, rutin seharian mereka kembali semula, weee! selamat kembali ke rutin! Bak kata mak pepagi tadi, walhasil balik hasal. 

Kalau anak yang memula masuk sekolah ni, tadika ke, kalau anak yang tak nanis, mesti ibu ni yang nanis kan. Heeee, yela, nak memulakan perubahan, nak melangkah satu kekehidupan baru kan? Merupakan cabaran la kat ibu-ibu kan.

Teringat zaman mimi masa memula nak masuk tadika macam tu jugak. Walau tadika tu belakang rumah JER, tapi tetap nak balik rumah. Cakap kat cikgu, nak balik rumah kejap sebab nak berak, sampai ke sudah tak balik2 tadika balik..kekeke. Pentakot nihh =.=

Sama goes nak masuk sekolah darjah 1. 2 minggu mak dok tercongok luar kelas, kejap2 tunggu kat kantin, kejap2 intai anak yang asik dok paling2 kat luar. Betapa ibu tu risau anak dia tu kan, sanggup la dok tunggu sampai anak dia langsung lupa kat dia bila dah dapat kawan baru..hehe. Ish2 ish..apolah kan..heee..

Papepun, permulaaan sekolah tu satu titik di mana berubahnye kehidupan kan? Tanpa ilmu gelaplah kehidupan kan? Terima kasih ibu dan ayah! kerana menyekolah kan saya dan memberi kami merasa hidup dengan ilmu ;0)




24 comments:

Totie@Tomy said...

akak lagi 7tahun nak merasa anak pi sekolah..hehe

::Miss Hearty:: said...

kite suke g sekolah.dpt ramai kawan ! weeee ^^
comel doodle awk syg :)

saffiya_aleesya @ echa said...

teringat masa mula2 masuk sekolah..seronok jer ;-)

nuyui a.k.a miss YUI said...

trgn lak kembali zmn persekolahan..wah..cute..haha.

cik violet said...

jom kembali ke sekolah ;p

zareliqa afiqa said...

wehuu~ iqa masa nak masuk tadika dulu siap pesan kat mak, tunggu iqa kat luar.jgn balik dulu..takut kena tinggal~hikhik

::WafaIrdina:: said...

ayuh kembali ke sek..huhu..

sies ..ain rindu sgt zaman sek ren...windu men kejar2..hee^^

maszull said...

assalamualaikum mimi...alhamdullilah syukur sbb anak tahu menghargai orang tua mereka...:)

Teenager Housemaid said...

kite relaks je pegi tadika n sekolah..
mama kata, kite berani...huhu

Munnafendy said...

erm...tiba2 teringat plak kenangan2 lama.... =(

H.J said...

kalau anak aku..main lepas je kat sekolah tu..jangan bagi kuar pagar sekolah suda..haha

Prettywrite said...

yna pergi sekolah siap pergi balik sendiri lagi..punya ekcited sekolah..last2 tak pandai mana pun..kah kah..takper janji dapat ilmu..hehehe

era kecik said...

suka pergi sekolah :)

> sume yang kak taip dalam entri tu . era pernah alaminya :))

Papa Mifz said...

anak buah papa mifz ado sorang masuk darjah 1...mcm mano la agak nyer dio...

diya said...

sy dlu sekolah sendiri2 je mak tak tunggu pun :(

ciK LyndaWawa said...

comelnya lukisan die..hehe

syakey said...

zaman sekarang budak masih pandang2 luar tingkap ke tgk mak diorag ada ke idak.

maklum lerr. budak zaman skrg ni brapa ribu step further expert dah kadang terlebih freindly xpasal dajah 3 ponn dh ada boipreng gurlpreng. huhu

Ann Ishak said...

mesti bersih kemas je budak2 pegi sekolah ari ni, maklumlah semuanya serba baru

Lia Irdelia said...

ohhhh..
kelakar bila ingat2 saat2 itu..
hahahha

Juliet_iRa~" said...

heee..ira xda anak lagi..so xtau la feelings tu nt camne..;p

xigt dah la ms mula2 sekolah dl..rsnya ira xnangis..hee

Anyyss Shuhaimi said...

lambat lagi nak merasa anak pegi sekolah. mujur ada seorang adik yang masih g sekolah. amik upsr tahun ni. :)

Iffah Afeefah said...

Blog k ngh xde sal skola

Kaca Lensa said...

haha.. 'berak..' lawakla mie ni.. =P
ri tu blik ak kne pow ngn ank buah gara-gara nk bli brg skolah..
aihh..

Bidadari Syurga said...

amboi doodle wat sendiri lettew? hahahahah comel......