Tuesday, January 10, 2012

Dugaan berkasih sayang

Bismillahirrahmanirrahim..




Semuaaaaaaaaaaaaaa!
heee.. petang baru nak buka belog kan.ish ish.. DUlu kemain pepagi bute dah buka belog, di petang dah nak masuk malam baruuuuu nak buka cek Lily :p

Selagi tak taip entri yang baru, selagi tulah tak berBW, sebab nanti kot2 orang mai tengok, entri lameeee jek. Macam sedih la pulak. So, nak tak nak, orang dah mai rumah, kene la pi lawat balik kan. So, kena bawa buah tangan la.

Buah tangan : entri baru

boleh diterima tak?hehe :p
Hari ni, belajo add math, dok merapu sorang-sorang, sambil mengharapkan bebudak form 4 form 5 nanti semua nya baik-baik haje, huuu. Sambil2 tu tadi, buka cite kat tibi. Alkisah suami isteri yang baru berkahwin, dan tetibe isterinya mendapat penyakit alzheirmer.

Selalu orang tua je kan sakit ni? Tapi kalau dah tuhan nak bagi sakit tu nak buat macam mana kan. Nilah name ujian, menduga sejauh mana kasih sayang antara suami isteri tu. Atas nama je ke, atau betol2 kasih dan sayang kan.

Dan cube banyang kan, tetibe si isteri yang dah peknen, tetibe tanya suami die, "macam mana saya dah mengandung ni, dan sapa awak, saya tak kenal?" gagaga.Geget jari lah wehhh, si suami nye nak menjawab.

Bile tido malam, tetibe terjaga, menjerit, tekejut ada lelaki tido sebelah, sape niiii? Sedangkan lelaki itu memang suaminya..sah, tapi dah disebabkan sakit tu, tak da upaya lah. Memang kagummmm ya amat la suami yang sanggup mengharungi segala nya tu bersama isteri dia yang sakit tu kan.

Satu dalam seribu. Kalau tak ingat sekali sekala tak pelah, ni almost 24 hours, lupa yang dia dah kawin, dah ada suami, tengah mengandung, kerjaya toksah cite la kan..huhu.. Semoga mereka mereka yang sudah berumah tangga ni, lebih tabah mengharungi cabaran dalam berkasih sayang dalam sebuah keluarga ye :))

Dan kita yang belom kawen?
Berusaha menjadi seorang manusia yang sentiasa memenuhkan dada ni dengan kelengkapan2  untuk menjalani the next phase of human. 




11 comments:

cik violet said...

dugaan woo dapat penyakit tu..mintak dijauhkan..amiinnn

Ezad Skytech said...

dugaan...nak tengok sejauh mana kasih sayang mereka...disebabkan sayang..sanggup si suami harungi segalanya kan...:D

Norlida Ramli said...

haih..takutnya kalo jd cm tu..mintak dijauhkan ler :(

kdg2 terpikir jugak...
kalo kna kt ida...
adakah suami ida akan jd setabah itu utk melayan ida?
huhu...:(

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe x sbr nkk kawin ek?

p.s bru 10 hari di januari, dah 33 bilangan entry? wow!

maszull said...

assalamualaikum mimi...dugaan itu haruslah ditanggung dgn redhakan dan alhamdullilah mendpt suami yg baik mcm tu...:)

Si BuDaK KaChAk said...

ya Allah....kuatkn semangat ku agar dpt menempuh segala dugaanmu....amin...

ShahzCudin said...

mencabar btol klo berhadapan ngn org sakit cmtu..

Iffah Afeefah said...

mmg dugaan betul
risau jugak cmtu

hai saya iffah

nuyui a.k.a miss YUI said...

risaunya..dugaan namanya..

BeloG MTT said...

Dugaan tu sentiasa mendatang. Setiap yang berlaku ada hikmah. Kena kuat hadapi semua yang bakal berlaku di kemudian hari. Allah sentiasa menguji hamba2-Nya :')

Kaca Lensa said...

mie.. nk share.. kanak-kanak pun akan ada possibility utk mendpt alzheimer, sekiranya ibu bapa tidak memainkan peranan mendidik anak belajar sejak kecil lg.. =)