Monday, January 2, 2012

hadiah untuk tersayang

Bismillahirrahmanirrahim..




TAdaaaa!
Nilah hadiahnya. Terpikir-pikir nak bagi ape eh. Ase tak nak bagi yang koman-koman, tapi duet dalam poket tak delah banyak sangat. So, tak yah nak ngengade. Bagi jek ape yang termampu kan.

hehe.

Akakkk, nak kalkulator  akak yang 570 tu.
Errrr, nanti akak bagi eh.

Terpikir2, kalkulator tu aku pakai sejak form 4 lagik (2004) dan masih lagi sampai ke matrik dan sampai ke Universiti dan masih lagi wujud sampai la sekarang, 2012 ni. Bukan lah kedekot, tapi ase ada banyak sentimental value kat kalkulator, berjuang menekan punat2 dalam kalkulator,

sehinggakan, 0+1 pon kekadang nak tekan gune kalkulator bile otak dah penat main dengan nombor.

Maka, dengan kata putus! Berbekal kan rm39.00, belikan adik kalkulator saintifik model 570 untuk memulakan langkah sebagai budak upper form-----> Form 4 dah dik oiitt! Masa lower form kan gune kalkulator saintifik model 350. Dah naik upper form kene gune model 570 pulak.

heee.. Adik pon gembira..

Nah, ni sempena hadiah PMR, dan mulekan form 4 ni, akak bagi ni jek. Belajo baik2. Math tu, bukan susah mane pon. (eceh, padahal dulu belajo asik nak teriak je..hahahaha). Kalau asik dok benci jek, macam mana nak melekat ilmu tu dalam otak. Fun sikit belaja math tu. ;))




Baik kak! Terima kasih kak, yeye! kalkulator baru..yeye..!!

Gembira jek die. Gembira lah ko, nanti belajo ADD MATH lagi ko gembira..keke.. Welcome back to skool semua! Walau pon ramai dah abis sekolah kot, tetap nak ucap gak.hehe. Belajo ajin2 untuk 2012 ini. Tak de istilah honeymoon untuk tiap2 tahun ;))




11 comments:

nazihan ali said...

wah..baik tu hadiahkan calculator..mhl kan tp berguna campai tua

Kakzakie said...

Kakak pun suka calculator kakak walau dah buruk tapi sebab jejari dah biasa tekan no. pada arah itu so walau ada yg baru suka lagi yg lama...

Kalau ada yg baru sama model boleh jugalah tapi tak ada siapa nak bagi huhu...

Kaca Lensa said...

waaa... tu nyawa tu ble nk jawab peksa.. hehe.. math the best!! =)

PeJuAnG CinTa said...

baiknyer akak ni.. saye nk jugak !

Prettywrite said...

untung adik dia..calculator 570 memang best guna..ahah add math mujur lulus jer dulu..kikiki

H.J said...

math senang je kalo ada kalkulator..haha

Nalisa Syahira said...

hikhikhik , tak pernah pakai yg 350 , dari form 2 lagi terus beli 570 tu . ada lagi nih , belakang kalkulator siap ada kelendar 2011 lagi , ahah .

diana said...

akak masa sekolah tak pernah lulus math..:p

naim said...

naim pon masih guna.. :)

Iffah Afeefah said...

sgt gembire belaja addmath

mjur xamik sains tulen
lau tak k ngah jd tukang spu je gamaknye

Lia Irdelia said...

wahahhhaa,
baiknya kakak ni.. :)