Sunday, January 15, 2012

oVerDose DemanD

Bismillahirrahmanirrahim..



Saya sedang menuju ke alam dewasa. Maka saya juga secara tidak langsung sedang melangkah ke alam fasa kematangan.

Ceitt!
siyes! tak boleh nak buat ayat matang2, mesti nak tergelak, then backspace balik.haha. Maka nye, jadiklah diri sendiri kan? Betol kan? Tawu, mesti ramai yang sokong dengan ayat ni.hehe. (wajibul hangguk ye!)

Apa ke halnya pepagi ni nak merepek dengan dewasa matang segala ni?hehe. Takde, cume pepagi tadi geguling di katil dan teringat short conversation dengan membe,

"weh, bile nak kawen?, umo dah tua, genap 25 dah"
"kete pon tak dak, calon mende, huhu..."
"ooohh..ok2 carik kete dulu, baru carikk calon okeh.pompuan sekarang kan demand2..hahaha.."
"hahaha, ohh, termasuklah orang yang cakap tu eyh.."
"uihhhh, ne deeee, cukup la lelaki tu dapat bagi saya makan, dapat jaga saya, oklah tu kan.."
" Yekeeeee, boleh caya ke ni?"
" yela.. kalo diri tu cun abisss, keje pon mantop, pulak budi pekerti tip top, tak pelah nak demand banyak2 kan. Nak demand pon kene ukur diri gak la kot..ada gaya ayat orang yang dah matang tak? :p "
"Waaaahhhhh,imeeee..."


erk!
Cenggitu matang eh..kekekee..Tak delah. Tapi betol kan? Kalau nak overdose demand pon, kene la ukur diri sendirik kan?. Layak ke diri ni yang kekadang tertonggeng terbalik nak demand2 sangat ni?haha.


Macam nak beli eskem paddlepop pelangi tapi ade duet doploh sen jek. Eskem malaysia jeklah boleh beli. Silap2 eskem malaysia pon tak dapat beli, sebab rege dah jadi tigaploh sekarang ni.hehe.

BUkan bermakna, kita tak layak untuk mendapat pasangan super duper hebat segala macam, tapi kekadang, ase perlu ukur jugak diri ni kan. Barulah kita akan sedar diri dan sentiasa memperbaiki diri. Senang cite, nak dapat yang terbaik, diri pon kene jadiiiii lagiiii dan lagikkkkkkk baik kan? Barulah tiada unsur2 kepelik kan di mata orang lain.

Tapi kalau dah jodoh, pelik tak pelik pon, ye tetap akan jadi jodoh kite kan? Peduli ape pandangan mata orang lain. Yang penting diri sendiri ni mahu redha ke tak dengan jodoh yang telah ditentukan dari azali lagi. Kene la terima setiap yang lebihhh, setiaaapp yang kurang dalam diri pasangan tu kan?

Makanya, bagi mimi, nak demand2 sangat ni, kene la ukur diri jugak kan?hehe.. Tak salah nak demand, demand tu mungkin perlu untuk kesejahteraan diri jugak tapi barang diingat, siapalah hakikatna diri kita ni.Maka saya mahu mencari yang sedangggggg-sedangggg ajaaa..hehe.. Cite kawennn jeklah.. Keje pon tak lagi..adoyaii..haha..

selamat berhujung minggu! ;))




18 comments:

ahsfantasy24 said...

Jodoh on the way,
selamat mencari jodoh :)

.........cP~ said...

Jodoh-jodoh. Baya-baya kita memang itulah kisahnya. Takut-takut walaupun ada kepingin kan?

siti kektus said...

betul tu.
nak demand pon biarlah kena dengan pakej apa yg kite ada kan? hehe :)


kite pon nak cari yg sedang2 je. senang. :)

Iffah Afeefah said...

kak ngh tak demand

sbb tu xnk kwen lg wakaka

Cik Pulau said...

bukan demand..
tapi kalau boleh nak cari yang terbaik.
errr...
hahaha

KaK LimAh Si SupiR said...

ye..kaklimah p0n xdemand mane..sb sedar dri :P

Sunah Sakura said...

selalu ukur diri... T_T

farhana said...

So true! Nak letakkan kritea lelaki idaman pun biarlah bertempat. Nak yang bagus memanjang....Tapi tak ukur baju di badan sendiri...

Selamat maju jaya mencari jodoh yang baik, dan menjadi yang baik :)

Nalisa Syahira said...

hehe , tak lama lg adalah jodoh tu , nanti kwen jgn lupa jemput , hehh

nuyui a.k.a miss YUI said...

ehem2..bakal 24..tp lmbt lg kan kembor..hihi

Paris Lipton said...

nk kwen letew ye....haha
xpela nk demand sket, kalau berat smpai mnyushkan phk laki2 pon xptot....

maszull said...

assalamualaikum mimi...jodoh tu dah ditetapkn oleh Allah... x payah demand2 pun ianya pasti akan dtg gak akhirnya...:)

Papa Mifz said...

ukur baju di badan sendiri dulu..baru la leh demand2...:)

Fatin Mraz said...

apapun, allah dan tentukan yg terbaik & sekufu utk seseorang itu..=}

Eera Shera said...

nak yg baik, kena la jadi baik..

ps: dah matang baru bleh pikir nak kawen kan hihi

Teenager Housemaid said...

hehehe..
no komen..
saya budak2 lagi..haha./.

Cik Sara said...

Apa-apa pun.. Jodoh itu rahsia ALLAH..
cepat atau lambat.. Kalau demand pun apa salahnya kan? heee... Demand dalam memilih yang terbaik..err..ke cerewet namanya tu? hee

Addin said...

haha insya Allah satu hari nanti pasti akan ada seseorang yang bakal mengisi ruang hidup cik mimi ! :)