Monday, December 26, 2011

anugerah Tuhan

Bismillahirrahmanirrahim..






Sedikit demi sedikit bulan mula memencilkan diri..
Terbit cahaya panas yang sedikit malunya yang mula terserlah dimuka ini..

Recreio de morre by ~  pilife
















Arghhhhh! lame beno dah tak "menulis" terus stuck sampai situ jek.. huuu.. Apa boleh buat, soul belum sampai dan bersatu dengan jasad.kekeke.. (lapo kot, asik pikir telur dalam periu bile nak siap rebus..huhuhu)

Begitu pemikiran dan fokus memainkan peranan penting dalam mengarang kan? Sesekali terfikir juga, apa yang sasterawan2, apa yang penulis2 ni fikir dan bagaimana cara mereka menulis sampai ase nak tembus kulit buku atau laptop tu dek mata mereka tu..heeee..

Mak cakap tu anugerah. Kadang-kadang mereka tak perlu pon nak fikir jauh2 sampai kena pegi London Bridge. Kalau nampak semut kecil berjalan meniti di keyboard, apa yang kome fikirkan? CAri makan? jalan2? Tapi mungkin mereka berfikir semut itu sedang bergerak dalam dimensi yang berlainan yang hanya mereka lalui. Dalam lagi dalam.

Unik betul anugerah Tuhan untuk setiap manusia. Anugerah Tuhan untuk kome? :))




p.s: Jangan pernah merasa kamu itu "0" kerana anugerah itu pasti hadir dari yang "1"  itu!






13 comments:

fRaMe+LenSeS said...

Kuasa ALLAH kan? Hebattt sgt. Ai kagum gak. Mimie pn sm jgk. Mgkn skg ja xdop "jiwa" nk nulis. ;)

..cik gugu.. said...

anugerah.. btol sume owg msti ade kelebihan yg tuhan bg,..

Cik Sara said...

Anugerah tuhan untuk cik mimie??? Kalau tak dengar suara cik mimie satu hari, mesti ada yang tak kena...

Alolololo...ni dah berbulan-bulan i tak dengar suara you...=D

ShahzCudin said...

"maka nikmat Allah manakah yang kamu dustakan?"

Anyyss Shuhaimi said...

anugerah? ALLAH MAHA ADIL.

*xde idea nak update blog. xdpt ilham lagi.

qlah said...

hai dear.. hihi .

biasa la tu kan..

Lia Irdelia said...

anugerah tuhan buat saya??

antaranya adalah kamu.. :)

anamizu kaito said...

cik ana suka part "Jangan pernah merasa kamu itu "0" kerana anugerah itu pasti hadir dari yang "1" itu!" :)








luv,
cik ana

Abg Stalker said...

anugerah abg..err..mgkn kekacakan melampau :P ok,perasan.Allah bg abg hdp smpai skrg ni pun da kira anugerah x ternilai. :)alhamdulillah.

♥ p a a n i ♥ said...

setiap orang ade anugerah/keistimewaan masing2 kan? :)

Iffah Afeefah said...

Anugerah tu lom ade kt k.ngh kn

sha my heart said...

subhanallah, cantiknya.. =)

Kaca Lensa said...

nice picture... alangkah bersyukurnya kalau dapat menikmati didepan mata.. =)