Thursday, December 22, 2011

moh ke perak!

Bismillahirrahmanirrahim..




Selaku anak perak! Tidak salah kiranya, eheeeem, mempromote sikit2 keindahan yang boleh dilawati. Bagi yang dah tawu tu, weee, suka saya mendengar nya. Bagi yang belom, moh la sesame kita membaca dan memahami dan kalau boleh acu cuba try test la ye!






Aku tak taw la ada ghope map sebeno ke tak. Dah cuba melukis, dengan menirukkk map asal, tapi ini jek hasil yang terjadi. Kome terima jelah ye.hehe. Tak pe! Janji point sampai kan?  :)) (ayat pensedaap hati kan..ish2..)

Okeh, the pekara utama yang ingin dibawa di sini adalah:
Keindahan menikmati Mee Udang di Kuala Sepetang, atau nama yang lebih keomputihan adalah Port Well. Dah nama port kan, mesti lah kaya dengan seafood dan food2 yang sedap. Antara yang fofular nye adalah Mee Banjir udang. Nak tengok canne?



Ni memang gambor ori yang mimi hamik dari member mimi sendiri ye, yang dok kat taiping, ye bawa mak yah die makan kant kuala sepetang. So, ciloopp masuk belog la..pe lagi..hehehe :)) Ehh, minta izin ni..hehe..

Dia ada dua, Mee Banjir Udang air tawar atau Mee Banjir udang aiir masin. Selalu yang udang dari air masin mahal sikit je, sikiit je dari udang air tawar. Almaklum la, udang air tawar kan ternak punya. Tu dia murah sikit.

Lingkungan range harga dalam rm7-rm9 hengget ye.Oklah, sebab kene selak udang untuk cari mee, bukan selak mee cari udang ye.hehe. Sangat memuaskan hati dan dah masuk tibi dah.Pe lagi.. Dah lajak ke taiping or ke utara, meh singgah dulu meh.  Ada gaya host jalan2 cari makan tak? :p




23 comments:

Azzah said...

uih sedap..

Ezad Skytech said...

selak udang cari mee...terliur pulak tengok ni mimi...:D

nuyui a.k.a miss YUI said...

menyelerakan..

kecian,yui xdpt nak rasa..tunggu kawen dgn org tepengla..dkt skit..

ahakz.

AzatLazat said...

tak pernah makan pon
hahaha

Nalisa Syahira said...

erk ? mee udang ? allergic seafood ah , hihi .

Lia Irdelia said...

belanjalah...
heheheh

mizz_aainaa said...

sedap lah pula rasa..
tp seriously mmg bnyk udang..
smp xlarat nk hbskn.. huhu..

AININ SURAYA said...

mangaiiii . macam sodappp je mee banjir udang tu . ce try mee racun pulak . siyes sedapp ^__^

mas saari said...

akak pernah sekali je pi perak... tapi tak sempat pun makan mee udang yang sedap tu!

illi said...

aishhhh, sedapppppp! wlaupun xprnah cuba lagi -.-

diana said...

kalau akak balik beruas biasanya lepas keluar tol menyinggah la kami ronda2 kat taiping..
kat sana belambak kedai makan jual mee udang..semuanya memang sedap2.. la..

naim said...

salam.

cam mana sedap je.. :)

Pejuang Cinta said...

peh.. buat ku terliur ~

Iffah Afeefah said...

udang je?????????? haha

farhana said...

Sampai sekarang tak pernah merasa mee udang kat situ!
Achewah, mentanbg2 2012 Tahun Melawat Perak kannn..
Moh kite ke peghok =P

anamizu kaito said...

tiap kali balik kmpg kat bagan serai, abah cik ana akan bwk kami p mkn mee udang! mmg kene selak udang baru jumpak mee.. this is best bro! hehe








luv,
cik ana

eva said...

uishhhh.. sedapppp.. lagi2 udang tu.. kene hisap termasok sos perghhhh.. ehhehe

dulu pernah pegi perak 4 taun yg lps.. lupa nama tempat, ingat nama kpg "gajah apa ntah.. tak ingat hehe

Santri T.P.I.N.I said...

pernah sampai taiping, manjung dan batu hampar...Beruas

siti kektus said...

peh ! udang banyak tu yg sedap. pagi2 dah buat perut lapar.

alin~hazlin~ said...

jom makan mee udag! huhu

kura said...

yesss. sy pun anak perak :0

tp xpernah lg makan mee udang tuu. heheh

Wanie said...

matang tu kampung nenek belah mak wanie..tak ingat la penah try ke tak mee udang tu..

eintan nurfuzie said...

dapnyer