Friday, December 9, 2011

Meki dan Aku

Bismillahirrahmanirrahim..





Dulu mase dapat teknik, ase macam susah hati sangat tetibe tercampak ke dunia teknikal, pulak tu, masuk course yang ciput je pompuan. Course ape? Pengajian Kejuruteraan Mekanikal.

Bilangan perempuan dalam kelas form 4(2004):
4/20++

Bilangan perempuan dalam kelas form 5(2005):
2/29

Okeh, tak pelah, kena buli pon go on jeklah kan. Huk3. So, lepas tu, berazam, kalau masuk U pun tak mo amik dah mekanikal walau belajo nye agak bes la jugak. Maka pilih la mimi masuk ke dunia elektrik, adik beradik dia, dan dapat la course:




Mesti ada yang tak bape paham ilustrasi comei gile ni kan?keke.. Mimi tak hamik course Perubatan Cinta ye. Ni gambor kepada  Medical Electronic. Kalau ase tak de ghope stetoscope, anggap jeklah rantai+subang ye.. :p


Okeh.. dah selamat dari azab mekanikal semua kan.Sebab dah masuk dunia mekanikal..

tup

tuuupppp


tupppppppp




kelmarin, dapat kol!
toink3, alhamdulillah, bakal menghadiri intebiu di sebuah Kilang. Dan yang paling sonoknye, Kilang itu adalah......huwaaaaa..


Kilang yang supply logam+plastik untuk pembuatan kereta = bidang automotif= meki!!


Asal la mintak ritu tak bace bebetol kan. Pakai mintak jek. Ni bile dah dapat intebiunye, serammm pulak, huhu, sebab akan bersoal jawab dengan dunia mekanikal kembali. Dah macam tak leh nak pisah dari meki.

Larikkk punye larikkk dari mekiii, intebiu yang sangkut pon dari mekiii jugak.huhu. Teringat cakap member, yang kita tak nak sangat tulah yang kita dapat. Haaa. AMEKAW!!!!haha. Terkena batang idung sendiri kan. huhu..

Tak pelah, bak kata senior, mencuba sesuatu yang baru tu amat menyeronokkan. Betul jugak cakap pensyarah di Universiti dulu, apa yang dipelajari di U hanya 10% je yang kita gune bile kite kerja, selebihnya pembelajaran kita sendiri dengan dunia kerja kita.

Adakah ini "jalan baru" untuk diri?

huu.. Wallahua'lam.. Tak cuba tak tahu kan. Maka cuba lah. Mana tahu, di sini rezeki saya. Meki pun meki lah, tak baik pilih2 kan.hehe. Fightoo-oohhh!

Tak sabar pulak nak turun shah alam minggu depan. Ada yang nak jumpe? heee :p




10 comments:

kura said...

good luck kak!

*sy pun org mekanikal sejak form 4! huehue

mr.ninja ^___^ said...

pray 4 u all da best..gud luck honey =)

kotak bulat said...

gud luck interview nnti! :)

KaK LimAh Si SupiR said...

ouhhh mimie..alhmdulillah dh dpt utk intebiu..gdluck, harap2 dpt utk keje plak..ammiiiinnnn ^_^

OnE_NiEy ChAn said...

huhu... i pun kena campak dari biologi ke civil eng..huhu

Yayan. said...

Good luck kak mimie :)

AININ SURAYA said...

setaip yang berlaku ade sebab nya kan . mana tau ni yang terbaik untuk awak . gud luck for your future =)

Iffah Afeefah said...

dtg kajang meh

hahaha

ala cube dlu

ne taw rezki opah ye

gdluck honey euuwww atok ni haha

anismelon said...

pg je..mana tau ade mase depan dgn meki kan..salu yg kite xnk toh la yg dekat ngn kite..haaa..gud luck..:)

Kaca Lensa said...

gud luck.. hehe.. sape yg panggey 'honey' tu.. owww... =P
wish u all the best!!