Wednesday, December 21, 2011

buah Limpa JantuNg peParU ku

Bismillahirrahmanirrahim..



Suka buku? Mimi tersangat suke sampai tak tahu nak explain macam mana ghope rupa bentuk hati ni bile berhadapan dengan buku. Buku jenis apa jadi pilihan? entahlah, asenya macam2 jenis buku mimi suka baca.



books by ~  de-ice11


Kalau dulu mungkin buku bentuk penceritaan, tapi bile umuurrr meningkat, eheeemmm, tak delah nak kata tua, tapi paham2 la kan, makin lama makin berusia, dah macam2 jenis buku mimi suka baca, masakan, pengetahuan, motivasi, keagaamaan, novel, sumelahhh.

Walau ada siri online segala, mesti nak beli yang buku jugak. huhu. Saje nak buat penuh umah,(mak cakap, bukan mimi cakap, hehe). Ada sesape penah bace novel Siri Yoyo? si kembor Yonna dan Yonni? Dah tak de sekarang siri tu, bile bace balik, alahai, comelnye la jalan cite die, penulis nya? Liana Afiera Malik. :))

Masa balik kampung hari tu, dok belek2 la mini library kat umah opah kat kampung. Belek punya belek, terdetik nak kira jumlah novel semua. weeeeee, senyummm lebaaaq je bile jumlah novel semua dah mencapai 120++.. alhamdulillah.


Beloved Books Jewelry Set by ~  NeverlandJewelry


Asenya dah banyak jugak entri berkisar pasal buku (nampak tak obsesss dengan buku?hahaha) tapi still nak cite jugak. Tapi buku kalau hanya di buku, tidak didada payah jugak kan? Ape kata, selak buku, copy paste masuk dalam hati dan otak, mesti wallah!



16 comments:

farah hanim said...

bgsnye suke bace bku
hehee :D

KaK LimAh Si SupiR said...

huhu..kaklimah xminat sgr bace bku..ahaha :P

..cik gugu.. said...

uma gugu byk novel.. mak mnat sgt.. pnuh 1 blk ngan novel dia sje~~

Nalisa Syahira said...

membaca jambatan ilmu , hihi .

Ezad Skytech said...

hee...kalau mood ok je baru boleh baca buku...hee~

ahsfantasy24 said...

HUhu.. kita ni jenis yang malas
sangat nak baca buku, melainkan komik doraemon, huhu~

Latest Post:
1. Kelas Ijazah Sarjana Muda Perguruan IPG
2. Adam Adli Mahasiswa UPSI | Love or Hate | All About Your Choice

miss Fyqa said...

membaca amalan mulia :)

Saiazuan said...

zuan malas nk bca buku.. huhu

diana said...

akak pun nak buat mini library la kat rumah..suami memang suka membaca..
mana tahu maisara besaq nanti dia pun nak baca jugak..kan??

Nur Sakura said...

suke jgk... :)

Iffah Afeefah said...

obsess nvel cinte je

aah igt lg

ade ps i love yu

zamn skola dlu tu

maszull said...

assalamualaikum mimi...seronokkan kalau kita dpt tengok buku2 yg banyak
dlm simpanan kita dan lg seronoknya dpt membaca semua buku2 tu...

p/s byk nyer buku kat umah opah mimi...:)

Wanie said...

120++ tu sangat banyak..boleh buat mini library dah mimi..tak sangka mimi ni rajin membaca..hehe

teringin nak buat koleksi buku banyak2 jugak..

*bukan keje yg KL tu mimi, ni keje yang out of bidang wanie amik..haha

syakey said...

penah baca siri yoyo!! kulit dia comel aje. buku tu pn style kertas lama. hihi

Bidadari Syurga said...

heeeeeeeee kitaserupa.... jgn tidur terkambus dengan buku dahlah... tu akaklah yg selalu terfikir...

sha my heart said...

rajinnya dia membaca buku.. salute la.