Friday, December 2, 2011

gapo dio ni?

Bismillahirrahmanirrahim..









Salam puan-puan, tuan-tuan, cik dan encik sekalian, heeeee.. Sudah kenyang puyot? Santap di tengah hari jumaat. Heee.. Banyak nak cerita, tapi nak cite hok ni dulu :)

Syakey tanya, buah ape hitam ni? Nak tawu tak ape ni? ohh ini bukan nya tahi kambing ye, keke. Ada yang cakap macam tahi kambing. Ini adalah KOPI yang telah diproses. Sapa yang tak penah tengok, mimi ajak ramai-ramai jamu mata nengok ni ye :)

Gambor kopi ni, adik yang ambil masa dia pegi lawatan ke kilang kopi bulan lepas. Mimi pon tak penah tengok, kalau adik tak amik gambo, sampai bebila gamaknya tak tengok la ghope kopi yang diproses. Okeh, sekarang ilmu kome dah tambah sikit.hehe. :)





27 comments:

Yayan. said...

tak penah tengok jugak. minum kopi pun tidak :p

Bulan Syurga Firdaus said...

ooo mcm ni ke...
walhal dlu mase kecik2 kt blkg rmh sy ad pokok kopi hehehe ni time da proses la ni e...

faizulosman said...

dah pernah tgi x buah kopi ni... dulu ada tanam kat kebun kat kg sy... warna merah pun ad...

http://www.mohdfaizulosman.blogspot.com/2011/12/cabaran-kerja-berkumpulan.html

maszull said...

assalamualaikum mimi...ni buah kopi yg dah dikeringkn n yg nak diproses ke...sbb kalau buah kopi yang masih baru lain rupanya...:)

era kecik said...

erk, mula-mula tengok tu, nampak pelik.. hehehe .lepas bace tu, baru era paham :D

nFx said...

weyyyy loooo....kopi gedio tu eh...

adik g kilang kopi mano turrr?

diana said...

ooo..kopi..
ingatkan maajun..
ekekekke

Syahana said...

macam semut yang besar-besar tu pun ada.

mas saari said...

oooooo kopi rupanya!

Munnafendy said...

buah nye pnh la tgk...serbuk nye pun pernah...yg ini tak pernah.. =)

Yatie Awang said...

buah kopi? tak pernah tengok, tapi serbuk kopi hari2 tengok ahahaaa

cik najihah said...

mcm ulat la..

SoLy SoLicious said...

oh..jakun..xpernah nengok

syarifahsidrus said...

ok. baru tau T_T

Eera Shera said...

la ingat kan ape..cengitu ropenye hehe

Nur Zulaikha said...

owh..kat kampung tgk pokok kopi hijau je..hehe

Lia Irdelia said...

hhahaaa,
ingatkan kumbang tadi..
dah meremang2 dah tengkuk..
geli!..

rupanya kopi..
ngeeee

tq for sharing.. :)

kura said...

kopi? woo.......

Nalisa Syahira said...

kopi ? haha , tak minat oh ,

ShahzCudin said...

ohooo...slama ni tahu telan air kopi tu je..biji dia xpernah tgk pon

Bidadari Syurga said...

bertuahlah badan... teringat akak terpegun tgk pokok padi tepi rumah org time raya kekecil dulu... mcm tenuk tgk pokok padi tepi rumah.... excited gila.. selalu tgk dalam tv ajakan...? heeeeeeeeee

Wanie said...

macam buah je tengok, ingat buah 'black'berry tadi..hehehe

norlia ghani said...

macam pernah nampak, dulu masa balik sekolah selalu petik dekat rumah orang. -.-

anismelon said...

ingat ke pearl kat cool blog..weee..upenye kopi..weee

Anyyss Shuhaimi said...

ingatkan kumbang la tadi..hee

Alisya said...

first time tengok, nampak macam kumbang..

Iffah Afeefah said...

ui

igtkan hewan td