Monday, December 26, 2011

ok fine, I'm hepy








Apa awak rasa, kalau nama awak, ada dalam nama kita? Cuma adjust sikit jek nama awak, lepas tu jadilah nama kita berdua, best kan?

Bestt ke? Tak pun.. Rase menyampah lagi ada lah..

Errr, baik..









Pernah tak mengalami situasi begini? hehe. Ase macam nak makan penumbuk bongsu ada, macam nak menyorok dalam kandang kambing pon ada, macam-macam la ada. tapi kalau yang tak rasa pape tu, sangat la bagus perasaan dia sebab kebal wasap gilerrr ahh..

So macam mana nak menangani perasaan yang tetibe kecut macam nampak rimau ni?
1) Be cool, jangan gelabah.
2) Pandang orang tu dengan penuh rasa kondifen 200%
3) Berikan senyuman paling lebaq (macam iklan Teko tu, kucing die senyum panjang gile, aww, comel!)
4) Dah senyum? ok, tarik napas paling dalam tapi jangan sampai semput terutama orang yang ada asma ye.
5) Cakap, " hoo yeah? ok, fine, saya gembira mendengar jawapan tu.hehehehehehehe"
6) Pastikan muka die blurr abis bile dengar jawapan tu.
7) Berjalan seperti biasa, dia pasti panggil2 kita dari belakang "weehh, tunggu akuuuuu!"


hehehehe. Okeh, tu kajian tak bapa formal mimi.hehe. Saje jek menaip kan. Ngengade nak taip entri tapi macam, tak bape cukup isi, so buat si ngarut jek. :p

Tapi nasihat mimi, kalau ade kawan2 kome yang jawab macam ni, jangan la amik ati ye walau hati tu dah teramik.hehe. Coool jek. Cakap macam mana pon deme tetap macam tu, Soooo biarkan. Apa yang lebih moleeeeeek, senyum lebaq abis, nampak gigi  semua, sekali dengan gusi pon tak pe. Mesti deme rasa bersalah dengan jawapan deme tadi.hehe

Tak caya? Jommmm kite terai sesame!hehe :)) Tamo marah2, tetap gembira walau di mana sahaja! hooyeaaahhh! :))



9 comments:

KizZ said...

Haa?Konfiden 200%?Camne tu?

P/S : Kalau rajin-rajin sudi-sudi lah join segmen "Bloglist Xchange" and "Review Ur Blog" dari Kiz kayh

Cik Asma BLuppy said...

buat muka seposen pom boleh..hahaha..
awkward tu....hahah

FasiHaH SupiaN said...

blurrrr

Lia Irdelia said...

camtuh punya olang pun ada ka..
hahha

NA said...

Nama Kak Wina pun ada hampir sama dengan orang lain. Menyampah tu kalau ada keliru panggil nama Kak Wina dengan nama orang yang nama hampir sama.
Apapun tak patut orang tu cakap camtu. Jatuh air mata kalau dengar.

-wina1979-

Juliet_iRa~" said...

hihi..;p..

cool je la kan wpon grrr ;p

yana lyana said...

hehe..nak berlakon pon kena confident ok..takot terkantoi..
muke pun kena steady je biarpun seluruh badan dah sejuk beku..hehe..

Iffah Afeefah said...

Da bese sentap
amik ati tu wajib
lps tu lupe

BeloG MTT said...

Senyum jer tak perlu kata apa apa :')