Sunday, July 24, 2011

ape Ke NamenYe?

BIsmillahirrahmanirrahim..

ni dok berbeloggg sambil ngurut2 kaki..aiyaaaak..mag sopin sungguh aih..heee (teman mak je...as usual jadi troli bergerak kan..hohoho)
dalam dok sebok2 bersopin gune Voucher yang sangat bermurah hati itu..sempat singgah ke  "Jamilah Jewerly"~ peh...cam kome x taw..ni lah Sorga Dunia WAnita haa..heee..
uishhh..kalo kaum2 Hawa mai sini, kompem nak tidoq sini teghuih.. x mo kuaq dah..heeee...yang besaq yang kecik sume ada aih..huuu..sampai kuar la satu perkara ni..
"ini batu soski kan dek"
"ha2..iya2....."-(die gelak kat mak saya!huhuhu)
" nama nya SWARoVski (cara nak sebot cam soroski).."
"apa dek.."
"soroski kak"
"ha3..yela..hehehe.." (cian mak saya..hehehe...x pela mak..asal ade bunyi pon oklah..aku pon x taw name batu tu..expert tol mak nih)

hehehe...BatU SOROSKI ni or ejaan betolnya SWAROVSKI ni adalah antara batu kristal yang mendapat nama sekarang ni..Pehh..gelang la, rantai la, kerongsang la.. nak belit leher sampai tercekik pon boleh aih..hehe..pilih je..Tapi duet pon nak kene ONN gak lah..
Harga pon mantop aih..


ha...ni antara batu si soroski ni,,ayo..payoh no nak ngeja nye aih..saya sebot soroski jela..heheheh...ni amik kat Google..Ase nye kat semenanjung pon ade ni, cume mahai sikit la compare kat sabah ni ha..Ayoo..ase nak pitam tengok nih..
Tengok harga langsung x bangun2 la saya..hehehe..

tapi dalam dok tengok-tengok, x dapat halang lagi ase yang meronta-ronta dalam diri nih..walaupun x dapat nak beli sebiji Pearl dari Deep Of South SEa, yang berharga rm1800 tu..makkkk oiiii~sebutir pearl bole menjangkau segedabak harga cam tu...adehhh.. ngucap banyak kali kalo nak beli ni.hohoh....saya beli la, ole2 comey..kiki..sape yang bertuah dpatnye..emm..tengokla spe kan..kiki
nilah..
tadaaa!


cantik x?
hehehhe...nilah design yang terdiri daripada:
pearl  kaler peach yang dikutip dari laut yang  x cukup dalam cam pearl yang harga 1800 tu, hehehe, tapi oklah..campor soroski sikit ..soroski 4th 5th class kot..kiki..

meh le mai sini, bole sopin sesame!

hehehe!





3 comments:

Cik Bell said...

perghhh!! baru taw..haha..xpenah amik taw sblOm nie..:)

sleeping_maniac90 said...

erk???
cntik mmg cntik..
tp duit kne tebal..
(sigh)..

aimie amalina said...

@ Cik Bell :
heheh
sekarg dah taw, yeye!




@ sleeping_maniac90:
hehehe..tula pasalnye
adoi..
gile la cm ni..hehee=p