Sunday, July 31, 2011

keLangsunGan hidUp si Scar

Bismillahirrahmanirrahim..



Dinasour Costume by ~ perpetual-mind



".. scar dinasor yang kecik tertinggal jao di belakang daripada kelompok dinasor2 seangkatan dengannye, sehinggakan die x mampu nak seberang sungai yang dipenuhi dengan dinasor  si Gigi kapak yang kuat. Tetibe scar tesempak dengan dinasor yang bertopi tu.. dinasor bertopi tu ajo die makan ulat supaya dapat jadi kuat untuk berani menyeberangi sungai yang bahaya tu..so.si scar ni join la seberang sungai dengan kawan2 si topi sume. Mase tengah seberang kawan2 si topi banyak kene telan dengan si gigi kapak yang kuat...emm.. x tawulah si scar dapat ke x menruskan kelangsungan hidupnya sebab mama dah tukar channel p tb 3..." 

waaaaa~ sape tgk ending nye tadi?
kikki

mimi sedih kot tengok cite tu sebab pas seko seko, kene telan dek si Gigi kapak tu sampai adik soh tukar channel lain sebab ase sedih beno~ wuuuu
 tapi tulah~

kelangsungan hidup itu perlu!

yang dah pergi biarlah die pergi ~ Tuhan lebih sayangkan die, doakan semoga dicucuri rahmat~ yang hidup mesti! WAJIBUL ghunnah! untuk meneruskan kehidupan yang panjang nih~

Kelangsungan hidup itu perlu,

mungkin dengan cara merantau ke sana sini untuk mencapai penghidupan~ g kedah hun jaoh ke utara sebab nak belajo~ dapat U plak jaohh nuh ke selatan~ jaoh beribu2 batu dari mak ayah kat sabah ni, sebab nye nak Belajar~

Kelangsungan hidup itu perlu,

mungkin dengan pengorbanan yang dibuat~ mampu membuahkan sebuah kehidupan kepada seorang lagi hamba yang dalam kegelapan kan~
emm2, cian si scar sowang2, dah la kecik, nasib ada si topi tu tadi, dan kawan2 dia~ dapatla si scar teruskan kehidupan(agaknyela..hihihi..watak utama cite kan..kiki)

banyak lagilah dalam mencapai kelangsungan hidup di dunia  ini
moge kelangsungan hidup kite dari restu mak ayah kite
diberkati-Nya
insyaAllah~



 si topi: ala, dinasor yang ade cam perisai kat leher tu, heee, mak yang bagi name tadi..kiki

9 comments:

GaRy™ said...

life must go on~.. hehe.. peace!! XD

Nurasyiqin said...

walau deritanya hidup kita, kita mesti teruskan hidup..org bangang jer yg pk nak bunuh diri..hehe.=D

aimie amalina said...

@ Nurasyiqin:
betol!
jgn sia2kan ido kan =))

aiman said...

wah dr cerita tv pun leh wat entri.. hehe.. life must go on..

Bidadari Syurga said...

adoi... tv ke? jadi entry.....? erkkk... akak tak boleh tgk citer yg ada binatang mkn binatang... 'kelangsungan hidup' akak tak boleh tahan. nanti air mata gugur.

p/s: terus nampak tak gagah lagi... terus kekadang kalo akak ada dpn tv dia terpaksa bukak citer yg takda citer binantang mkn binatang...

fiq. said...

ouh, cerita ke, asal tak pernah nampak kat tv ni, huhu

yes, kelangsungan hidup tu perlu, supaya kita dapat berdiri atas kaki, kat mana-mana pun boleh hidup, kat dalam laut, dalam pendalam, dalam hutan rimba, kat padang pasir, mana2 je lah, moga dipermudahkan

aimie amalina said...

@ aiman :
kikiki
mestilah boleh =)



@ Bidadari Syurga:
kikiki
lawok la akak ni
xpela
semoga kelangsungan hidup akak hepi tanpa binatang mkn binatang..kiki




@ fiq.:
betol!
walau dimana-mana kite tetap mest teruskan hidup! =)

sergeant keroro said...

karton kat atas tu comel, haha XD

aimie amalina said...

@ sergeant keroro:
hahaha
comei an!
weee..