Thursday, July 28, 2011

kOme TaWu caM maNe nak JImaT krEdIT

BIsmillahirrahmanirrahim..





"aloo..sebab tu la i kol2 u..kalo x bejela i nak taip taw"
"kikiki..yela sayang"

sumber: Google




hahahha..kome ade masalah cam kat atas tu x?
mungkin la kan..nak sembang dengan boipren, makpren ke..x kesanla..kawan karib ke kawan akrab ke, kawan terbaaaaek ke..kawan kurang baekkk ke..
heee..
tapi kome mengalami masalah x cukop kredit..x cukop top up..
pehh~ mimi ade penyelesaian baek punye!
hehehe..
nak tawu dok?
dah kome dok bace ni kan
opkos la kome nak tawu..
sape x nak jimat kredit al fulusssss , 
heee...tambah2 student ni..
mane nak beli komik..
mane nak beli nobel tebal 5 inci,
 heee..so..kene la jimat2 topup ni..hehehe..
okeh..jangan throw2 away lagi mase..
jom kite tengok cam ne nak jimat kredit tuppppppuuuup...kikiki

sumber : Google


1)  menjadikan medan internet la yang terbaekkk! contohnye belog, FB, ym2 tu..skype menyekype tu..ha..dah la kome bayo bil tiap2 bulan an...so..gune ah~ sampai limit bandwidth pon x po..huuuu~
kalo x cukup lagi..p beli  1 fries je..dok kat KFC lamo2..heeee...kan2?
okeh..

2) bole langgan merpati express sekarang!huuuu..ni trasnpot terbaek kot..tapi cume mimi x pasti la, bile nak sampai perkaboran yang kome nak sampaikan tu,,,taip panjang2..gulung2..boh..ikat kat kaki merpati..jimat!

3)  sekarang nfon sume dah canggih an..ah..kome mest ada nfon yang bole slip2...licin jek skrin ann..x de punat2 nih..dah cenggitu..tahap menaip nye mesti mampu cover berpage2 an?soo..sekali taip bio sampai 10 page.haaa..jimat!

4) okeh~ bagi yang x de nfon yang licin2 tu..mimi sure nfon kome mesti ade bende nih..ha...tawu dok ape?tuh..recorder..wat satu sesi rakaman..ha..luah ape kome nak luah..nak gelok sampai nangis ke..nak nanes sampai esok pagi pon xpe..sume cek rekoder dengar dan rekod..ha..nanti boleh bagi boipren dengo..JIMAT!

5)ha..kalo setakat nak cakp "hai""woii"x yah bazir..kumpul sekali harung..cakap seminggu sekali...tapi dalam masa lebih 5 jam okeh! jimat!


hehehe..tula antara cadangan dan sokongan dari mimi..kiki..~ saje santaian..dan mane tawu antara kome ni nak ikot kan..heee~
x pe..
yang penting..
walau x cukup kredit cam mane sekali pon..
ingatan dan kasih sayang dalam hati tu lebih penting kan?
kalo hati sudahsayang x kemana kan?
kikiki
ber juwong2 pulokk~
huuu
chilll!
=.<




7 comments:

Cik Sara said...

Kredit i RM30 bleh tahan 3 bulan cik mimie.. Paling pendek pun, RM30 untuk sebulan setengah.. jimat kan?? hehehe

mizz_aainaa said...

kalau nk jimat..jangn msg.. jgn kol..
konfirm jimat.. heee

logorithm said...

I call/sms hanya untuk perkara penting jer. Tak main borak-borak kosong. Memang jimat. ;-)

aiman said...

saya jrg sms.. tetapi selalu di sms.. oleh hotlink.. =)

aimie amalina said...

@ Cik Sara :
huuuuu..
mang jimat sungguh aih~



@ mizz_aainaa:
ha..
ni bole jadi solution yang baek!
hehehe




@ logorithm:
heheh
ni pon bole jadi solution seterusnye =)




@ aiman:
hahahaa
ye..saya antara mangsanye...

Coolman said...

buang handphone conform jimat

aimie amalina said...

@ Coolman:
pehhhh~
ni mang cooool gile
se cool owang bg cadangan nih..hehehhe