Friday, July 29, 2011

BuLan itU reZeki Kami~ alhamdulillah

Bismillahirrahmanirrahim..


huu~ tengah owang dok sebok2 nak bersiap2 bulan pose nih~ saya dok termenung kat sini~ huuu..sebelom nanes laju2 bek saya transform air mate tu jadi karangan saya kat sini..weee~ that's y we are blogger rite?

huuuu~ ye, 
pernah terpikir x , mase bulan Ramadhan la berduyun2 owang menjual sane sini..pasar ramadhan sane sini, x cukup jual kat paso, amik tempahan jual kueh aye plak aii~ sangat berkederat la deme ni ann~ phiuuhhh~

tapi sebelom2 ni..bulan2 lain, x de plak kan?
sebab x de owang nak makan hari3 ke?

x

sebab nye, bulan Ramadhan itu ibarat Ketua yang menghulu segala bulan yang lain~ bulan ni, dimakbulkan doa, bulan ini juge dimurahkan rezeki~ ditutupkan pintu neraka~ dibukakan seluas-luasnya pintu syurga~ subhanallah~
  
Tanpa disedari~ saya dan kawan-kawan saya mengalami nye, merasai nya, dan membuahkan hasil yang indah sangat~
>___________________<

Tahun lepas, 2010, merupakan tarikh kami bersame2 mencari duet, untuk menjejakkan kaki ke buMi salju~ bumi Seoul, Korea~
waaaaah~ sungguh rindu
x tipu nih
masih terasa penat lelah mencari duet~

x cukup mengajar budak tusyen, kami menjual kueh kat Bazar Ramadhan kat FAB(budak UTM mesti tawu nih)
HAmpir nak satu bulan nilah mencari rezeki~
wahh..dengar cam owang susah kan~ heee
tapi betul!~ ingat senang ke nak cari duet?
huhuhu..kalo x kerana Korea nih~ x berpeluang nak merasa menjadi Makcik POpia, Makcik Puding, Makcik Sagu, makcik macam2 lagi lah~ weeee

ni nak share sikit dengan kome, hasil kami sekelas ni, heee, credit for 5 of us, yang tulang belakng utama nih yang bertungkuih lumuih wat kueh nih,

sara chan! = buah melaka
titi chan! = samosa
akmal chan! = puding jagung
ekin chan! = popia
dan saya, mimi chan! = aneka puding
ili chan! = sagu
heheheh..



heee~
tadaaaa, nilah hasil kami..heee..siap bawa pelajar korea mai beli kot..kiki~ soh aura korea melekat lebey sikit!
heee

kerana RAmadhan kami bersatu~
kerana Ramadhan kami berpadu mengembleng tenaga yang paduuuuu!

kerana MU ramadhan~ alhamdulillah~ jejak korea gak!

weee~
ade sape2 nak tempah?
ups..dah x bole le..kami dah dok asing2 la ni..
weee~

buat SEPiaaan, aku rinduuuuu nih!
>______________<







12 comments:

Ezad Skytech said...

erk...makanan lagi..lapar lagi jawabnya malam2 ni..hee~

hira said...

wah, seronoknya! akak, buatkan saya satu. sedapnya~~~~~ :D

maszull said...

slm ...sedapnya kuih2 tu terasa lapar
plak mlm2 gini bila tengok kuih2 aimie ni...:)

aimie amalina said...

@ Ezad Skytech :
kikiki
dah lapo nye makan~ heee



@ hira:
heeee
bole2
hahahaha =p



@ maszull :
hehehe
akak pon dah teliur nmpaknye..hehhee

mr_mrs mikko said...

puding kalerfulll..
ko wat ka aimi??
hihi.. kasi buat kaka!!

aimie amalina said...

@ mr_mrs mikko:
kikiki
yala kaka
mesti indak pecaya ini
weee
bha
kasi blanjak dulu..kiiki =p

Acik said...

sedapnya agar-agar tu ...
sesedap pergi Korea kot!
:)

aimie amalina said...

@ Acik :
kikiki
betol!
hahhaa..pandaaai =p

Bidadari Syurga said...

wah berapa lama kat korea? cos apa? sweet pandai korang berdikari. sedikit sebanyak korang dah buat kengkawan rasa hilang windu kampung okey...

p/s: terasa syahdu akak baca entry adik nie. dahlah dekat puasa nie... selamat berpuasa adik

aimie amalina said...

@ Bidadari Syurga:
HEEE
tula kaka..petame kali ase hidup susah ni..wuwuwuw
kami g korea seminggu jek, kos medical electronc eng ha..
weee..
windu ye nak balik kg..
heee
selamat berpose akak!

Aimifiqa said...

sedaaapnye mknn2~ tliur rasanya,

aimie amalina said...

@ Aimifiqa:
weeee
sedaaaap!