Saturday, July 23, 2011

dari LenSa Seoul = 3

BIsmillahirrahmanirrahim..


kikiki~ setelah lame terbengkalai..bawu dok teringat ade mende lagi yang nak cite kat kome yang x abih2 lagi ni..heee.
Sementara tangan menghayun laju d keypad..
sementara duduk masih tegak depan si lappy..
heee, meh nak share experience teman ke bumi salju..
.
.
.

.
.



haaa..ni gambo2 secara rawak saya amik dalam album digital yang belambok gile sampai x muat hard disk..hohohoho..

okeh, yang atas sekali tu, kami sempat berkunjung ke Dongguk University, emm...Deme pelik kami lawat U ni sebab kami kat warga Malaysia yang rata2 Muslin, dan Univerisiti ni more tu Buddhist la, huuu, nak wat cam ne, saat ni, Dongguk University jek yg go on the proposal kami nak lawat deme. So, sikit sebanyak U ni banyak enviromentnye penuh dengan budaya Buddha la~ x salah nak kenal budaya lain kan?

ha,cube teka ape gambo comei2 tu?
heee, tu gambo kueh mueh yang diperbuat dari beras. 
Huuuu~ ye halal dan sangat la lazat kot!
huu.. kami mostly siap beli bawa balik nuhh, habaq mai, bagi kat paklong, tok long su kat kampung nuh..hee =)

okeh, next, bangunan yang penuh  seni bina tu adalah, di perkarangan kawasan istana di korea suatu ketika dulu la.. istana tu dok tengah2 tasik kot. Time tu musim sejuk, pehhh~ beku tasik, bole men zero point kat situ..heee =)

lastly~ nampak x bapak beso  gedabak batu besaq tu?
heee, tu adalah batu peringatan , kalo x salah la..
ntah ape ye tulih tu, teman pon idoklah tawu sebab no translation at the batu..heee..
so, saje amik gambo sebab nampak unik..
batu ni lokasinye kat area Dongguk University

heee~ nak dengo lagi x cite pasal korea ni?

okeh...nanti cek mimi bawa mai lag gambaq2 lawo2 na, share dengan hampa suma na!

tungguuuuuuuuuuu!




13 comments:

syarifahsidrus said...

bestnya jalan2

Dzarief Zuhdi said...

wa.. untungla ble pegi soul.. eh silap eja..siul..

aimie amalina said...

@ syarifahsidrus:

jom kite jenjalan!=)

aimie amalina said...

@Dzarief Zuhdi :

heee...siul menyiul la ye..heheh..

SoLy SoLicious said...

wow..bestnye...nak ole2 dr sane boleh??heee

aimie amalina said...

@SoLy SoLicious:

boleeee, boleeee, bisa aja dong!hehe

hira said...

wah. bestnya! study dekat luar negara eh? nak join, boleh? haha. padahal dah lepas tu.. sedih kejap. haha :D

aimie amalina said...

@ hira :

heeeee..dok aih..x mampu dan x layak nk belajr kat obesea..hehehe...bole2 join hira..heheh..ni jenjalan kat sane =)

hira said...

untunglah~ hahaha. perkataan popular tu. hoho

FasiHaH SupiaN said...

bila nak gi sana nie...=.=''

aimie amalina said...

@ hira:

hahahhaa...nnti bole pegi sane hira!





@ FasiHaH SupiaN :
alololo~ nanti kite g ye seha! =.=

Abang Stalker said...

ni lawatan yg UTM skudai bt tu ke? :D

aimie amalina said...

@ Abang Stalker:
yezzzza!
uih~kami delegasi petame ke korea..hee=p