Tuesday, July 19, 2011

eXam daN pekSe

BISmillahirrahmanirrahim..


yuhuuu~ udah diner ka bolom, g diner cepat2, nanti lambat pulok nak lawas, heee. Sementara kome dok menikmati diner kome, cek mimi nak sambung cite cek mimi di setiap cek point yang cek mimi cite kelmarin. =.<

Tujuan cek mimi balik kg adalah kerana untuk ambil exam PTD yang dijalankan kat IPoh (sebab dulu isi spa boh kat ipoh ,heee). Sume owang tye, asal x buat kat KK jek. Ntah, saya pon x taw..hehehe..sebab nye dulu ingat exam ni lmbat lag sebb SPA bekukan pengambilan pekerja untuk awam kan. So, isi pilah kat mane pon. heeee...

So, x pela, x kesahla kat memane pon exam, dah usai pon exam nye, yg berlaku pade 16 julai 2011, sabtu kelmarin~ alhamdulillah..
heee.. Seyes! cek mimi g jawab exam dengan persediaan ZERO, hehehe, x penah seumo hidup cam ni, g jeklah jawab, hehe..ape2pun, alhamdulillah, sebab, bolehhhhhhla, nak kate payah no tu, idoklah, nak kate mudah nooo tu idokla juge, yang sedang2 sajaaaaaa, heheh, bak kate Iwan dangdut.

Sume nye ade 5 seksyen:

A- pengetahuan Am sekeliling dan Malaysia.
soklan yang saye ase, x bole blah dan agak kelako die tye:
Trojan Horse adalah sejenis?
kikiki...x pela, dah nak kene soal, so jawab jela..hehehe.. (nasib dalam pilihan jawapan x de cakap pasal sabun basuh baju..hehehe)


B-kemahiran daya menyelesaikan masalah.
Heeee, ni agak peveret la sebab Math kan tapi x bape nak peveret sebab nye x cukup masa dan mengira TANPA KALKULATOR.
pehhh~ mencabor beb...abis ketas tu saya ligan dok conteng. Hahhaa, sape suh kan, dah la bagi nombo beso2, nak soh kire tanpa kalkulator, mang macam The Flash la tangan ni dok ngire..hehehe..jawab jela labu~ hehehe


C-pemahaman terhadap esei.
heee..ni suke gak, sebab cam jawab soklan pemahaman BM dan BI mase sekolah..kikiki..emmm..bolehla...nguap2 jawab soklan..heee



okeh..sume seksyen kat atas tu adalah OBJEKTIF..so..itam2 jekla..ase x taw..hantam saja...hahahah..ish2..teruk mimi ni..hehehe..okeh, next plak, soklan esei..huuuu..dah lame x ngarang, walau hari2 dok berceloteh kat belog..kiki..



 tadaaa! soklan objektif x leh bawa balik..sebab deme dah x de idea gaknye nk soal ape..Tapi soklan esei bole bawa balik..kiki..so..nak share dgn kome la..hehe

D-Esei BM


okeh, ni soklan BM~ hee..tgk, dan lagi buat mind map kan..ish2...mesti cegu BM tengok saya wat ni mesti terharu..heheh...saya pilih tajuk pasal PENDERMAAN ORGAN.



E-Esei BI



hee..soklan BI pun dan wat Mind map gak..hehehehe...ish2...anak didikan sape la ni an..hohoho...saya pilih pasal RECYCLING..hehehe.

So, kesimpulannye, cam tulah exam nye, Sekiranya layak, maka beransur la saye ke stage 2- yang more kepada fizikal, heee, x tawla rezeki cheq kat no kan. Heee, hanya mendoakan yang terbaik. =.<
Kalo TUhan nak saya jadi PTD, maka insyaAllah, PTD la. saya 2, 3 taon nanti..Kalo x, ada suatu yang lebih terbaik yang dijanjikan untuk diri ini. =.<

heeee, kome sume, cam tu gaklah ye, owes be believe in GOD!





4 comments:

Anonymous said...

blom mkn lg..syom2...^____^
(asek dok blog je =p)

Kaca Lensa said...

bayangkn klw ttbe kering idea time, mmg superbla...
huhu...
mie ni blog Q: http://ratusolusi.blogspot.com/

Подтверждаю said...

as salam..
hm..ramai tak gagal masa interview~ tapisan yang terakhir eh? adik pakcik pun, masa mula2 amik test nih, katanya ada yang amik test dari umur 20-an. sampai sekarang tak berjaya. waaa..cabaran..

adik pakcik sampai ujian saringan akhir, tapi nampaknya belum ada peluang lepas keputusan dikeluarkan. mungkin masa interview tu, terlebih menyerlah. kata sepupu pakcik, jangan terlebih menyerlah.entah menyerlah tang apa. gaya bahasa kot? atau pun interaksi.

hm..
entah la.kurang amik tahu..

semoga berjaya aimie~
kalau tak bejaya sekarang, cuba lagi~ contohi akak tu yang amik dari dia masa muda. usaha! usaha!

=)

ameen..

by: fadzli-rt

aimie amalina said...

@ cek yg x dikenali:

hahahaa..syom makan! yela..beloggg jela..=p





@kaca lensa:hihihi.,taw x pe akak kayu...hantam jekla ape yg kuo dr pale..hehehe




@Подтверждаю:
wassalam..

~ ooo..saye baru 1st stage pakcik..heee..x taw kemana hala tuju ni..x tawla lepas ke x..hehehe

~ yeke pakcik..waa..tips yg baek ni..heee..jadi yg sedg2 aje an pakcik..heheh

~ maceh pakcik! =)