Monday, July 18, 2011

BeriBu sesaLan ediSi miMi

Bismillahirrahmanirrahim..


Bile bace belog akak kayu pasal INI, masih tergambar lagi kejadian yang berlaku 3 tahun yang lalu, aduhai...dikeluh, dikesahkan pun x de mende pon lagi bole berlaku kan. Amik pengajaran ye kome-kome sume. Meh dengar opah nak cite neh:

Time tu odw nak balik kampung la kat perak mase cuti sem, asenye mase saya tahun2, so semester 2 tahun ke-2 la saya dok mengaji kat UTM tu. Sementara nak tunggu naek bas, pukul 2pm, g la lepak2 makan sat kat McD time. Barang yang dibawa x dela manyak, satu beg galas (beg lappy) dengan beg kecik jek. Pas dah beli2 McD, nak makan ni.. tetibe ade sorang India tego dari belakang, "ni duet awakk ke? " sambil die tunjuk not sengget yang jatoh ke lantai. "eh..x2 bukan duet saya ni" Ok, pas tu, saya pe lag, menyambung sesi suapan ayam goleng ke mulot. Dok x lame, pas tu usai makan tu, nak gerak la g stesen bas. Tetibe, saya angkat beg galas saya tu ringan. Senyap.Kelu. terketar.bungkam.lost.gelap mate.istigfar banyak2 je yang saya ingat. taw dok jadi ape?

beg galas lappy saya dah x de.ilang sekelip mata. beg yang ade depan mate selama saya makan tadi hanya beg pengganti jek.
T__________________________________T

ase cam nak pitam jek. padahal beg lappy tu depan mata.macam-macam pk. dalam begitu ramai orang kat McD tu, macam mane beg saya boleh ditukarkan sekelip mate. Tulah name kepakaran seorang pencuri. X syak lagi, India tadi hanya umpan saya dalam masa yang kurang dari seminit jek. Nak cakap ape pon x gune lagi.


sumber: Google


tata! my 1st lapp, aspire, yang dibeli dengan duet sendiri, T__T

so kome len kali, beringat okeh! kepit la beg lappy tu!
jangan ulangi kisah di atas okeh!




7 comments:

cik najihah said...

aiyo..macam mane bole kene cmtu..huhu takut jugak

aimie amalina said...

@cik najihah :

huuuu..tula pasal..depan mate jek..huuu...x de rezeki kan...sedih2..

Cikya said...

tragiknya..
len kali minta semoga dipermudahkan perjalanan..
:)
jauh dari semua tu..

FasiHaH SupiaN said...

bahaya..bahaya......itulah, kena jaga betul2 kalau bawak barang berharga....

aimie amalina said...

@ Cikya: heee..tula pasalnye..semoga tiada lag pekare yg x diingini berlaku...~ hayooo..



@ FasiHaH SupiaN: huuuu..sesungguhnye cam tula seha..dh ilang nganga jek lah..huhuhu

Kaca Lensa said...

aiyooo.... btol2... pki duit sendr yg trlbey syg tu... xpe mie... klw xilang xdpt lappy bru an.. =P ada hikmahnya an... =)

aimie amalina said...

@Kaca Lensa:

heee..betol! hehehe..skrg dah betuko2 lapy nye..hehehe.aiyaaak~