Wednesday, July 27, 2011

BEN ASHAARI UCAP SELAMAT HARI GURU

Bismillahirrahmanirrahim..


heee~ setelah lame x lame gak la mimi menyenyapkan diri, taraaaa..maw join segmen  Abang Ben la..heee...

KLik SINI kalo mahu join eyh!


haaa..kali ni segmen nak cite pasal kehidupan belajooo..hehhee..okeh..dok diam..pasang tinge besaq...mimi nak cite nih..heeee >__<


1) Tadika Kemas Kem Sri Miri, Miri, Sarawak

 pas tu tukar sat gi 

2) Tadika Kemas Taman Simpang (ye la kot namenye cam tu..heee)
okeh, beselah anak askar ni pindah sekolah tu dah hobi..hee..masuk tahun satu:

3) Sekolah Kebangsaan Simpang , Simpang Taiping Perak(ni pon sat jek..3 bulan kot)
mase sekolah kat sini..ingat sekali Cikgu Norehan..heee..baekknye cikgu ni sampai datang ke umah, x nak bagi saya pindah..huuu..sayangnye cikgu..saya pon sayang cikgu norehan jugak! 

pas tu tukar lagi p

4) Sekolah Kebangsaan Si Rusa, Port Dickson N9
ha..ni sekolah dari tahun 1 (1995)- 4 (1998 pertengahan tahun) . Heee..cikgu yang paling ingat sampai la ni, Cikgu Yam..~pehhhh....kegarangan nye mang teserlah sebab nye dia ajo math dengan ala2 spekin nogori..hhihihi...cikgu2..sayang cikgu..sebab cikgu..saya suke math!
ha..ade gambo nak share!

okeh, yang ni gambo mase darjah 1 cekap, dengan cikgu nogori, hee..cikgu yam:




okeh, yang ni gambo mase darjah 2  bersih pulak:


okeh, ni gambo 3 bersih pulak :


heee..banyak no gambo..kiki..ni gambo barisan pengawas..ceceh....:




wahhh..banyak gile gambo..kikiki..
okeh..next..pertengahan taon 1998, berangkat saya pindah ke sabah di bawah bayu..heee..dan sekolah seterusnya,

5) Sekolah Kebangsaan Kem Lok Kawi..
heee...sepanjang saya sekolah kat sini, paling ingat dengan cikgu rohani aka cikgu BM sebab dok ajar BM dan jadi cikgu kelas dari taon 4-6, heeee..

okeh..x de gambo la plak..hee..next, Melangkau ke alam sekolah menengah..
sekolah yang menjadi pilihan pertama..tadaaa..

6) Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kota KInabalu, KOta Kinabalu, Sabah
heeee...x sangka saya sempat jadi budak sekolah agama gak..kikiki...saya sekolah kat sini dari form 1 sampai form 4 pertengahan tahon gak..kikiki

ha..ni ade gambo sikit:


kalo teror, carilah saya.,.heee~ cikgu yang paling saya ingat, cikgu Fazliah, kaunselor sekolah, sebab rapat sangat dengan die..sebab die, saya mengasah bakat menjadi pemidato(huu..padahal sekolah rendah pon dah start..kiki)

okeh..dok x lame..pindah lagi..adoii..ngengade kan..heee..pindah ke semenanjung..saya jek..mak ayah dok sabah lagi..sekolah seterusnya:


7) Sekolah Menengah Teknik Gerik, Gerik, Perak.
heee~ sekolah ni juge memberi seribu kenangan buat saya..terlalu ramai cikgu yang diingat..tapi paling saya ingat cikgu Che putih~ pehhh..warden paling garang..dan paling puteh..hee..sesuai la dengan name ye..heee..tapi die baek hatii...dah tido dalam prep..sape soh kan..hohoho...kene bantai ah dengan die..kiki..

okeh, nak boh lagi gambo ni..kelas 5 PKM 1, Pengajian Kejuruteraan Mekanikal:



heee..abis sekolah..masuk alam len pulak~ pas kuar result spm..alhamdulillah..walau result x gempak cam Nur Amalina, walau name dah nak same kan..heee..dapat tawaran p :

8) Kolej Matrikulasi Kedah, Changluuuuuuuuun, Kedah
sile amik perhatian, ejaan changlun kat ats tu bukan cam tu eyh..heee.. Kat sini..saya rasa, ni la saya pengalaman dalam hidup saya menjadi pelajar yang ajeeeeeeeeeeeeeeen gile ah..hidup dengan buku jek..hahha..ish..
Cikgu paling ingat, PA dan cikgu Fizik saya, Puan SITi NurNaim..heee..sweeet jek..

ookehh, x de gambo gak..

next destination., may be not the final yet, but the End for now..hehehe..saya dapat tawaran ke:


9) Universiti teknologi Malaysia, Skudai, JOhoooooRe!

heee, di sinilah, menyemai kasih dan sayang bersama bende2  elektronik..yang pelik2 dan mempunyai kelas cam kanak2 ribena, heee..kami gelarkan
SEPian..

hehe,,sebab, kod kos yang diambil

SEP = SArjana Muda Kejuruteraan ELEktrik-elektronik perubatan..

so..nak ringkas jadi SEPian..
hehhe..dengan mereka nilah..bersusah payah..bekerja keras..dan akhirnya berjaya menjejakkan kaki ke Korea~weeee the best ever.
SO..lecturer yang paling diingati terlalu ramai..hehehe.tapi yang takkan lupe, adalah Dr. Rubita Sudirman..pehh lengkap name..hehe..walaupon die hanya menjadi Supervisor mase kat Lab~ tapi dengan die jugaklah kami bersame2 ke Korea..die x putus2 bagi solution kat kami nak cari duet nih~ ayoo..dr, jom g korea lagi nak?
hehehe..

soo..inilah kamii!


ha..ni mase kenduri kesyukuran yang di adakan oleh Dr Rubita~ sebab selamat tiba di Malaysia..BAekkan die? heeee...
Seorang Lecturer Mude yang sangat berkaliber..eh..bukan Lecturer dah..Senior Lecturer sudey..heeee


walau sesiapa pun mereka..
mereka tetap GURU
GURU ibarat MATAHARI
yang memberikan cahaya kepada yang memerlukan cahayanya
MATAHARI yang membuahkan hasil tanaman
MATAHARI yang menjadi sinar pada si BUTA

sayanggggg cikgu!


wahhh~ nilah segmen yang asenye bercakap panjang lebo...hihihi

jom join!






10 comments:

[sutera kasih] said...

aimie tu yg comel2!!hehe

Cik Sara said...

Wuhuu..banyaknya sekolah kamu..meh saya share sekolah rendah saya yang berpindah randah itu juga..

Sonokkan jadi anak askar?
Travel sana sini.. wee..lahir tempat lain. mengaji tang lain.. end up membesar tempat lain.. hehehe

aimie amalina said...

@ [sutera kasih]:
kikiki
aiyakk akak, ne ade!



@ Cik Sara:
heee~
tula kan sara
cam kite due ni...hehehe..sgt la byk sekolah..merata riti merantau..hihihi..
jom2 tgk sekolah sara plak =p

Haris Kaito said...

ehhh?bukan ke nie segmen lama...boleh join lagi ke?

aimie amalina said...

@ Haris Kaito:
aah~
kikiki
saje jek join ni cek haris..x taw la bole ke x..hihihi..
seronok plak segmen ni..hehehe..

Haris Kaito said...

ouh...he3 :)

Sunah Sakura said...

eh, pun sama cam haris gak..ehehe... segmen lama kan ni..

aimie amalina said...

@ Sunah Sakura:
kiki
aah kak..
hehe..dulu x aktif belog agi..ni bru aktif..gatai nak menaip..hehhee

EYFAalias said...

eyfa takde pn gambar2 time sekolah. sedih :(

aimie amalina said...

@ EYFAalias:
aiyooo
jgn sedey eyfa...
nnti minta dgn kawan yep2 =)