Thursday, July 21, 2011

Ish2..apooolah..

Bismillahirrahmanirrahim..


~huu..erk...alhamdulillah, sodapnye menghirup sup ikan merah mak dikala kesakitan gugu ni..hehe...salah2..gigi bongsu ni..=)
huuu, hari ni saya x banyak mengupdate belog kerana telah memberikan masa mengupdate belog itu kepada kawan sy, ~heee, pe lagi, kuo mengulor le..hehee...setelah lame x jumpe, jumpe gak dengan budak kecik nih, (walaupun die sangat panjang nak compare dengan saya yang kemetot ni..huhu)
Nak dijadikan cite nye:

"weh..perot aku ni, wat hal pulok..minum kopi tadi la ni..heee..."
"dah tu, g la toilete dulu.."
"x sempat kot..mak aku dah odw nak amik aku nih..."
"g jela..kejap..kang mati kekejangan ko kat sini, x larat aku nak pikol"

 pe lagi..pegila dengan selaju yang mungkin cari toilet berdekatan sebelom keciciran..heee..

"eh...jap nye..kate sakit perot..."
"emm...toilet tu x menyelerakan langsung.."

bedekah2 kawan saya gelak..~ adeh..betolla..huuu... rugi jek  masok bayo 20sen tapi x wat pape pun sebab keadaan yang sungguh x menyelerakan..adeeeehhh... BUkan la nak bekire, tapi kalo nak kumpul duet sampai berjuta2 lemon pon, kalo x de 20sen, x cukup gak kan?heeee =)
kalo 5 kali sakit perot, 5 kali kene g toilet, dah jadi sengget..haaaa...takk ke banyok tu. Tapi tu bukan la men point nye. The perkara utama is:

kebersihan  toilet berkenaan adalah ZERO

aitooo~ saya ni bukan la nak kate bapak gile2 pembersih mak datiiinnn, tapi x de la sampai nak biarkan "hasil" sendiri terumbang ambing kat toilet tu.. Payoh no ke nak jadi bersih?

kalo kucai, jirus la..
kalo SMART TAG flush la..

payoh ke? kalo payoh, tangan  tu, tuhan dah  bagi ada 2, ha, gune 2 tangan tu  amik cebok ke paip air ke jirus pas gune toilet AWAM. Remind back AWAM..bukan nye JOYAH ke ALOI ke TIPOH ke, aishhh... penin2.. Terus daripada menyengat sakit perot tadi jadi bisu terus perot ni..heee..die pon majok..kikiki..

sumber:Google




 Walau bagaimanapun, ni peringatan buat diri saya sendiri dan untuk kome2 supaya, menjadikan BErsiH, (ni bukan isu politik ye..hehehe) sebagai peel kite seharian.. 
Kalo kotor2, sesape pon x suke...
 Macam2 la kuakan..kan3?
..eeee yuuukkkss! eeeee,, weekkkk, huk3 nak muntah..

huuu..tamo lah camtu..so..
ape la salah kirenye menjadi orang yang
clean and clear
takkan johnson and johnson jek nak jadi cam tu kan..
kite pon kene la jugak jadi lagu tuu naa 
^___^

Dari Aisyah r.ahn, katanya: Rasul s.a.w bersabda: “Sepuluh perkara dari (peraturan-peraturan kebersihan) yang dituntut oleh agama, iaitu: menggunting misai, membiarkan janggut (tumbuh panjang serta mengemaskannya), bersugi (membersihkan gigi), menyedut air-membersihkan hidung, memotong kuku, membasuh buku-buku jari, mencabut bulu ketiak, mencukur bulu ari-ari, dan beristinjak”. Kata Mas`ab (salah seorang rawi hadis ini): “Dan aku lupa akan perkara yang kesepuluh, aku fikir perkara itu tidak lain dari berkumur-kumur..”
Riwayat Muslim

same2 remind la ye =.<





4 comments:

NA said...

Hehe perut pun boleh berhenti meragam taknak kasi tuan punya badan buang air.

Eh harap tak sakit lagi gusi tu :)

-wina1979-

aimie amalina said...

@NA:

kikiki..tula pasalnye...x sanggop nye pasal kan..kikiki..ayooo..

~ huuu..tula..alhamdulillah..semakin pulih wina..hehe =)

Addin said...

haha true :)

tak semua toilet yang bersih , kadang kadang sedih tengok .

aimie amalina said...

@Addin:

haa..tula..x lalu den nak nengoknye..hehehe