Monday, July 4, 2011

arc?panjang lengkok?

Bismillahirrahmanirrahim..


arc ke panjang lengkok?

panjang lengkok ke arc?

heeee, same ke x?





cam ni cite nye:



adik tia: akak, ni nak kire ni macam  mane eyh?
saya: ala, gune jela rumus panjang lengkok
adik tia: ha?ape?panjang?pangjang ape akak sebut?
saya: panjang lengkok la tia..takkan tak belajar lagi kot.
adik tia: erk..(sambil garu-garu pale)
saya: tia, yang ni lah (sambil menunjukkan garisan yang bertentangan dengan sudut yang dikehendaki)
adik tia: ooooo, arc la akak.
saya: hah?ape pulak tu..(mengong jap..heee)
adik tia: tula, yang akak tunjuk tu name die, arc cikgu tia cakap, ni dalam buku pon cakap
saya:jap(sambil pikir..huuu...) ooooo...yela, akak lupe..
adik tia: ape yang lupe
saya: akak kan belajar dalam melayu, kamu dalam omputeh..



hahaha, masing-masing tergelak...aduhai..gara-gara arc ke panjang lengkok..kikiki... Tulah perbezaan yang ketara di zaman saya sekitar 2001-2005, berbanding dengan adik saya yang sekarang di tahun 2011. Sumenye bahasa omputeh. Dah mai omputeh dalam konteks sains dan teknologi ni, jadi nak kene buka kamus dewan bahasa dan pustaka edisi sains dan tekno la...huuuu

Walau apepon, pucuk pangkal, ye tetap sama. Masih MATEMATIK aka ILMU HISAB yang konsep nye tetap x berubah. FORMULA tetap FORMULA, takkan nak berubah jadi SUSU FORMULA pulak kan..heeee..Papepon, seronok dapat ajar adik, huuuu *tula cita-cita asal..huuu*

Papepon, Dia lebih mengetahui yang terbaik buat saya. Berkali-kali saya minta perguruan, tapi tak dapat, engineering jugak akhirnya hala tuju saya, insyaAllah.. Maka ke UTM la saya untuk meneroka engineering itu, dan akhirnya, alhamdulillah..usai sudah 4 tahun itu...*x sabar lagi sekali  nak tunggu september ni..heee*

Mungkin bukan rezeki saya untuk ke arah perguruan. Tapi tidak bermakna, patah semangat untuk menjadi guru tak bertauliah..heeee =p Boleh la jugak, curah-curah ilmu yang dipelajari kat adik kesayangan ni ha..

like entri before,

Sharing is caring rite! =.<

7 comments:

FasiHaH SupiaN said...

fuhh rindu kat zaman sekolah.......math subjek kegemaran lak tu.hihi


p/s: kak, sy cadangkan, akak g setting>comments>pilih pop-up windows. sebab senang nak komen. cume cadangan :)

Mutiara Bernilai said...

jum jd lectrur jum!


wee~

aimie amalina said...

@fasihah : heeee.. rindu kan..kiki..math mang bes...skrg dh bebelit2 nk ajo..hahaha.. (heee..tq taw...akak ni bru2 dalam blog..kuno2..hihi...sile tunjuk ajo ye..hee )


@akak ena: jom akak! hee =)

fRaMe+LenSeS said...

doakn tbaik dlm hdp kamu.. ;)

aimie amalina said...

@frame+lenses : heee..maceh2..semoga cek frame begitu juge =)

Qaseh Qhaleef said...

dah lama tak belajar kire kire...rindu rasa nye ...
cik Qaseh follow sini ...
=)
selamat berkenalan....
hope kite boleyh berkawan lepas ni...
(skema je bunyiknya kn)

aimie amalina said...

@Qaseh Qhaleef : heee, jom blaja lagik..kikiki..hahaha..x dela..skema skit2 je..heee..

Camat kenalan jugak! =.<