Thursday, July 14, 2011

kiTe same ah!

Bismillahirrahmanirrahim..



~ hari ni, banyak orang post pasal dupdap la...dipdap la...sok hari jumaat la..x bole titon malam la, heee~ perasaan yang sama yang dirasai oleh cik mimi juge, 4 tahun yang lalu (tapi may be, tarikh lain kot..emm..lain2..hahaha). Nak taw dok pasal ape? pasaaaal...esok hari JUMAAT!, heee...yela..sok hari jumaat ape masalahnye..heee...

esok adalah hari penting bagi mereka yang memohon kemasukan ke Universiti2 awam di tanah air ini~ esok result wei..result wei..cuak aku nih...hahah...macam tu la peel masing-masing..waaa.. rindunye saat tu. seyes beb! mang x bole tido malam..Bukan cek mimi jek x bole tito malam..opah kat kampung pon same nak join setangan..hehehhe... Siap cakap "ina, kalo dapat masuk U pas ni, opah nak sedekah seko kambing jantan kat kampung ni.." hahaha, sampai macam tu sekali harapan melangit kat cucu 1st die ni..heee~ opah is soooo sweeeet n soooo cute! heheh..sayang opah!.,

hari yang ditunggu telah tiba. huuu...dulu x de cek celcom tenet nih, susahnye nak online, sampai kene g pejabat keje makcik..dupdapdupdapdupdap..


"tahniah! anda ditawarkan untuk mengikuti pengajian Ijazah Sarjana Kejuruteraan (elektrik-elektronik perubatan) di Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor"


ngeeeee, sengih leboooo..nasib air liuq x jejak lantai jek.hahahaha. Alhamdulillah...terus capai tepon, kol mak kat sabah (time tu dok ngan opah ngan makcik kat perak..heee).
peh..pas tu..pe lagi.nfon sampai x cukup kredit, menanye kawan2 senagkatan.."wei..ko kat ne..ko kat ne...wei..same ah dengan aku..ade ah kawan cam ni..hahah..".  Time tu x pk lagi tu kat JOHOR subhanallah jao mak datuk dari hulu gerik ni..hahahah...sonok kan.. ape yang kite apply tu dapat..

ha..elok je, pas daftar sume..ayah cakap "ina..apak, nak kene balik dah ni..opah cikmi, jaoo lagi nuh, pejalanan deme.."  sentap jap..hahahah...huuuu...baru sat ni je...cik mimi dah ditinggalkan beratus kilometer sendirian ~ waaaa (tapi x nanes la kan..betol!)

Maka, bermulalah perjalanan sebagai mahasiswi di UTM~ tadaaa..sat je..4 tahun berlalu, 15 mei yang lalu, usai suda 4 tahun saya berperang disini. Menunggu cek konvo september nanti..




okeh!, buat adik2 ku semua, gud luck ye esok! sebelom tengok result tu, g makan kenyang2, bace bismillah beratos2, jgn  ketaq2, hadapilah dengan ketenangan eyh!
semoga berjaye!
bagi yang x berjaya, cube lagi, insyaAllah, Tuhan selalu bermurah dengan hamba yang selalu mengingati-Nya,
insyaAllah!

wish u ollllllllsssss the best!





13 comments:

kembatolo™ said...

goodluck result! tehee~

me@monolog said...

selamat menjadi alumni utm :)

aimie amalina said...

@kembatolo™:

alhamdulillah =)

CikMiMiey said...

ouhh , adekah adek mimi yang ini dimaksudkan ...hik9

all da best jugak buat akak ! moge diberi yg terbaekkkk !!! insyaALLAH ~ *agak2 mlm ni leh tito tak ekk ? hurmm..(^^,)

aimie amalina said...

@me@monolog:

haha..waa..ade gak wish cm tu ek.maceh2 =)



@cikMiMiey:

kikiki~ lebih kurgla..hahahha..~ okeh...jgn x tito malam ni..sok gtaw eh!

tanx dea =)

Niena Pengembara Ilahi said...

syg nye kt cucu dia smpai nk tumbangkan sekor kambing jantan... sdapnye incik kmbing tu ^^

aimie amalina said...

@Niena Pengembara Ilahi :

hihihihi..tula pasei..tergamam ase..hihi..aiyakk..makn kambing ah ni!..heheh

Shuk_ArChie said...

Tahniah ye sbb dah habih berperang 4 tahun.. huhu (^_^) pesanan yg last tu buat shuk tergelak... huahahaha XD

aimie amalina said...

@ Shuk_ArChie:

hee..maceh! -.- aiyakk..ape yg lucu beno aih...hohohoho

Shuk_ArChie said...

" hoho Shuk tergelak yg makan byk2 tu.. bismillah bratus3".. huhu imaginasi shuk kuat... & Jalan cerita yg fascinating... (^_^)

Подтверждаю said...

as salam..
alahai..kisah lalu ;)


teruskan perjuangan~
sembelih kambing lagi bila dah konvo? hohoho~

Gen2Merah said...

gud lak ye.. salam kunjung mengunjung...

GaRy™ said...

waahhh!!! bestnyer~.. gary pun mintak UTM gak... mintak2 dapat~.. =.=

kerana tuhan untuk manusia.. hehe~