Saturday, July 9, 2011

lessOn 19

Bismillahirrahmanirrahim..




okeh, lesson hari ni tentang TIPU DAYA. Haaa, kalo sesape suke beno nak menipu tu, deme tergolong dalam golongan AD-DAAAAJAAAL... So, kome nak jadi cam mende alah tu ke? Tak nakk kan..so, jangan membiasekan lidah ini berkata2 dusta k! Sekali dah menipu mesti nak lagi-lagi menipu..X caye, buat..Eyh, jangan buat, just tengok orang yang menipu kome, mesti next time deme tipu kome lagi..KOMPREM!!!

Kalo kita menipu oang, dan kedapatan, kompem orang x nak caye kita dah. Macam kite kena tipulah, nak ke kita caya deme lag? X nakkan..CAm tu gak la kalo kita tipu owang lain. 
JAHAT dibalas JAHAT,
 BAIK dibalas BAIK

So, jangan menipu eyh!

ingat! dan selamat beramal

>__<

HAppY weeKend!






2 comments:

Cik Baju Kurung said...

CBK pun pernah menipu . sobs sobs :(

aimie amalina said...

@ CBK :

huu~ x pe, bende dah lepas kan..past is past, so utk skrg dan akan dtg, try to be onest person ~ chill yep2 =)