Saturday, July 9, 2011

dari LenSa Seoul = 1

Bismillahirrahmanirrahim..



heee, korea, korea,korea, sejak akhir-akhir ni dok teringat korea jek walau pun bukan la dok tengok cite korea sokmo~ hee, tapi disebabkan, kaki ku ini telah menjejakkan kaki ke sana, tu yang dok terngiang-ngiang pasal korea ~ so dis time selain "bershuffle" macam entri yang lepas tu, ha.. kalo x tengok lagi, bole klik2  SINI~ ~ aucaaaak! nampak sudey,heeee, kali ni nak cite pasal FOOOD! heee.. meh tengok makanan yang kami sempat makan la kat sane:


ha... okeh, ni nak cite description2 food2 tu..hihihi *walau lope2 ingat kan..kiki*


1) ala2 nasi ayam ~ kat seoul mang byk kedai-kedai makan pak arab, so, x susah la nak cari makanan halal sebenarnye, nampak tulih halal, pe lagi, TERJAH la, heee.

2)ha, ni makan nasi+taugeh cam rebus kot+rumpai laut, ala cam kat GIANT tu..heee+ sotong sambal(hahahah, kalo kite pangey sotong sambal, kalo deme, ntah la pangey ape, lupe sudeh..hihi)

3)nasi+sup ayam ginseng-ha, ni kedai korean muslim, ginseng amat terkenal di korea yep2

4)ha, heehe, ni set makanan, ada nasi+sup sayur yang ramai bdk melayu x suke tapi saye suke+kimchi as usual+air rebina, saya rsa la,hee+ade salad2 korea lag

5) heee, ni suke gak teh dr citrus yang ummmm~ sungguh sego+ kek dari beras, pon sedap gak..heee



senang cite, ada makanan yang ok, yang bertepatan dengan selera owang melayu, ade gak yang idok, cam saye, ayooooo, x maw la cek kimchi! x sedaaap! hehe, tapi ade owang suke,so:

U taste it U feel It

heee, dah macam buat cogan kate, heee =.<



2 comments:

Kaca Lensa said...

ok mie, nk komen:
1. sdap.. superB...

2. Pedas gler, tp oklah.. ak mkn ltk nyk kuah kot sb nk hilang rase kanji nsk.. hehe... tgk ime mkn mse tu brselera =)

3. I like!!! bley panskn bdn mse musim sjuk

4. Errr.. xbrape suke.. hehe, tp licin gak =P

5. Wow!! air limau dia besh2!!

aimie amalina said...

@ kaca lensa:

heeee..bagusss..ade pengkomen yg dh ase walau tgk kat lappy jek..kiki..maceeeh akak kayu =)