Sunday, July 10, 2011

Cerita ku di BUlan RamaDhan

Bismillahirrahmanirrahim..





heee..sekali lagi saye join segmen blogger otai ni..



okeh Klik sini eyh kalo nak join gak! => toink2!



hihi..almaklum ajenkan tgn dok bertoktektoktek kan...hihihi..Betol, takkan nak tunggu ramadhan baru nak imbau kenangan...sekarang pon boleh imbau lagik =.<

Heeee, Bulan Ramadhan la yang paling seoooooonok sangat sebab nye, macam-macam la..mase budak-budak ni peel haru biru..Hee..sebab dengan ade nye bulan pose ni dapat DUET RAYE, BAJU RAYE..KASOT RAYE..makan KUEH RAYE...ber JALAN-JALAN RAYE, jumpe SEDARE MARE yang jaoh nuh sambil dok kokukikoki~
 Bes sangat..hee,mak dok buat juadah macam-macam kat dapor nuh (kite tengok jek lah..hee). Tapi kenangan yang paling akan selalu ingatnye, mase mule-mule nak pose , kire 1st time in my lipe la..heee~

Mase tu taon 1995~ saye baru darjah satu, waa...comelnye berambot tocang g kelas nih~ pas balik sekolah nih, konon-konon nak try pose full lah ni, pehhh, tepat jam 630 pm, dekat-dekat nak buka poce dah, heee, tetibe peluhhh sejukkk yang banyak gile nih, basah abih aih satu badan cam owang nak pengsan nih, muke pucat lesi, sejuk jek kaki tangan, aiyoo...mak dah kelam kabot dah..huuu~ akhirnye, mak meminumkan saye dengan air sirap..~~ waaaa! mak nih...hehehe...(muke majok) Baru nak pose full ari 1st,,kikiki..
Esoknye., mak soh pose sekerat hari jek..waaa... =( (konon-konon x suke la ..kikiki) Haha, sampai nak pitam dibuatnya...
Then satu lagi~ pekare yang x boleh di lupa, time sahor~ huh! liat gile cam nak kene buang p lombong jek..hahaha..mak cakap la =p (soriii mak..) Ade satu hari tu..bangon sahor.."inaa..makan cepat..nak abis waktu dah.."enmmm..makan la ni..." (padahal mate dok pejam,,,) dok x lame..."ait..owang soh makan..bukan soh ciom nasi tu.." amik ko..dengan selambenye mak curah air kat pale...waaaaa! mak nih!hahahah..sape soh kan...owg soh makan, pegi tido sampai ciom nasik..kikiki

Macam-macam la hai...kenangan Ramadhan~ insyaAllah, tahun ni 2011, wat petame kali nye, dalam hidup saye, saya akan berpuase  bersame2 mak..selalu dikejauhan jek. sekolah dok asrama..matrik asrama..U asrama...huuu..alhamdulillah~ (yeye kat sabah buka poce awai..hahahah) ish2..x baek betol..

X kiralah pose kat mane pon~ selagi Ramadhan masih dirindui, pasti membawa barakah buat semua~ insyaAllah


Taddaaaa..abis sudey cite..!

>___<




18 comments:

nur said...

SHIANNYE POSE SAMPAI NAK PITAM!

ALL IN ONE

JOM TENGOK GAMBAR BEST!!
JOM KE: ALL IN ONE

Nadzirah K. said...

orang makan nasi,nie cium nasi,
kan dah kene..hehe

+_Miss.Jannah_+ said...

hehehe... same la kite.. liat gile nak bangun sahor.. last2, pecah pose :p

maaf la.. blogger slow ni.. x dpt nak follow awk.. :'(

tinggalkan link kat Mr. Linky tu tau? :D

aimie amalina said...

@ nur :

hahaha...tula..pelik no..=p



@ +_Miss.Jannah_+:

tula...ehehe..xpe..skrg dh ajin..oo..yeke..xpe2...okeh =)



@Nadzirah K.:
hahhaa...nak dekat sebln ciom nasi =)

EMOdisaster said...

siannye sampai nak pitam..hehe..xpe lah..pengalaman...
yg tu..nasib baik ciom nasi..jgn tercium lantai sudah...da benjol pale..hehehehe....

aimie amalina said...

@EMOdisaster:

hee..tula..pengalaman nk merase pose mase kecik smp ciom nasi..hahaha..=p

NadiRah said...

wangi tak nasik tu??
bau rambutan x??? hahahhaha

aimie amalina said...

@NadiRah:

hahaha...wangi gile smp x nk bangon..hahaha

sergeant keroro said...

nasik tu bau ape? hehe :P

aimie amalina said...

@ sergeant keroro :

hahahah..bau TIDOOOLAH ...TIDOOOLAAAH...

fiq. said...

hehe, nakai ina ni yer,
bnyk tipu helah dia yer.

aimie amalina said...

@ fiq. :

hahhaaha...comeikan.bdk kecik yg pndai..hahaha =p

Sunah Sakura said...

boleh terus mandi sambil sahur... ahahahah~

aimie amalina said...

@Sunah Sakura :

haa,,..hamboiiii kak sunah...hahah =p

aquatwins932 said...

keke.. tido time sahur.. keke.. kalu saya dulu, hidu je makanan, buntang mata lol X)

aimie amalina said...

@aquatwins932 :
hahahahaa..ni mang penggemar sahu! syabas beti..heheh

Mieya Atiera said...

eee.. sifat kenakalan itu telah menyerlahkan lagi kecomelan empunya belog ini..

http://budakshumort.blogspot.com/2011/07/cerita-ku-di-bulan-ramadhan.html

aimie amalina said...

@ Mieya Atiera :

heeee...comelnye sayeee..hee =)