Tuesday, September 13, 2011

dari LenSa Seoul = 11

Bismillahirrahmanirrahim..



Dalam kehujanan melimpahi bumi kota kinabalu ni..huuuu..sejuk-sejuk ni, meh kite jenjalan pegi jauh sikit dari Malaysia, sambung balik perjalanan ke Seoul Korea neh.. :




Heeeee.. Asenye ni dari Lensa Seoul yang terakhir kot.. Sebab nya, tak sampai mood nak edit gambo lagi.. Heee..kalo ada mood  nanti cek kongsi na..Okeh, jom kite jenjalan meh..:

yang gambo paling ateh, belah kiri tu adalah Ramuan-ramuan nak buat kimchi, makanan peveret aka tradisional korea la.. Huuuu.. cek cakap betoi cek mang tak gemo la kimchi ni, huuu..walau pun cek suka belacan, heee..sebab dalam kimchi ni pon ye boh belacan gak la, ala, belacan cara deme la..heeee.. 

yang gambo bawah nye tu, tengok tak cam kubis bunge tu? uuppsss! bukan kubis bunge, kang ada yang pi carik kat supermarket sat gi, Ni bunge hiasan yang saya snap kat korea war museum.. BUnge ungu gitu, alahai, sapelah nak bagi bunge cenggini kat aii kan? heeee..

gambo bawah sekali tu, beselah, owang yang tak boleh tido lelame dalam flight, pe lagi, snap-snap la gambo awan dari tingkap, takkan nak pi hamek gambo idung owang pulak kan? bek amik gambo awan cam gula kapas ni..comei jek..gebuuuuuuuu..

The last one, kalo kite bangga dengan Menara KL, dan MEnara Berkembar Petronas, deme pon berbangga jugak dengan Seoul Tower yang ada kat nuuuuuuhhhh, puncak bukit nuhhh.. Tak dayo nak panjat buQUIT yang tinggi tu, so, zoom punye zoom, amik jela dari jauh.. Heee.. Mang sume design menara cenggitu eh? heeeee..


Okeh...abis sudaaaah.. Kalo teman hajen mengedit gambo, teman teruskan lagi la ye, pengembaraan Seoul yang ke-12 pulak. JUmpe lagi! =]



7 comments:

JIJI YU said...

aku tak tau pon cite yg ko pernah g sane

aimie amalina said...

@ JIJI YU:
okehh
dah tawu dh skrg..heheheh

Azlina ishAk said...

alahai...conoknye da smpi korea....

[sutera kasih] said...

wahh akhirnya hbis cerita aimie pasal seoul hehe

aimie amalina said...

@ Azlina ishAk:
weee
seronok..jom ah pegii!




@ [sutera kasih]:
heeeee
finally...hehehee =]

NA said...

Banyak lagi ke gambar? Hehe sampai tak habis-habis siri macam siri Si Capik. Tapi nasib baik Lensa Seoul ni cerita tak dapat diagak.

Aha kalau takde idea nak kemaskini tulisan apa boleh la sambung balik Lensa Seoul ni.

-wina1979-

aimie amalina said...

@ NA :
heheheeh
byk sgt kak
eheehhehe
betol gak tu

di saat tak de idea boleh boh kan kak..hehehe