Tuesday, September 27, 2011

Jom Kenali KeRana LiLy ~

Bismillahirrahmanirrahim..




waaaa..cam dah lame jek tak menjoinkan diri dalam segmen nihh.. heeee.. jengah-jengah belog kak sakura ku tetibe nampak segmen ni.. heeeeee.. ayuhhh lelajuuu join ini :


nak join klik logo benashaari.com ni eyh!


1) abg ben tanye, nape mimi buat belog ni?
Memule buat sebab berlaku suatu yang buruk dalam hidup, dah tak tawu nak buat macam mane, classmate suggest soh buat belog.. okeh,try la buat..oklah..jiwa time tu dari -100 jadi +99.. heee.. Alhamdulillah.. tapi time tu kebizian dan tak minat sangat, apelah orang dok tulih banyak beno kat belog..heee.. Sampai tahap tamatnye dunia setadi Mei yang lalu, barulah pantas dan tuntasnye menghajenkan diri dalam dunia belog ni.. heee.. Alhamdulillah, dulu name belog ni Pelangi Anakanda.. Dan sekarang Kerana Lily.... kenape berubah? mmm.. wallahua'lam.... =]



2) abg ben tanye lagi 5 buah belog yang menarik sepanjang dok berbelog nihh.. :

okeh..banyak sebenanye..sile rujuk bloglist "kuntuman LiLy" dan "xylem LiLy" tu.. heee..
tapi antara yang terawal nye saya kenali dan dalami ..

a) belog abg ben sendiri
b) belog senior saya, akak sunah sakura..
c) belog cucu saya, kak ngah (buta+pekak+bisu = CINTA)
d) belog akak niena saya ( Niena pengembara ilahi
e) belog bunda nena saya (Mutiara Bernilai )

sebenanye banyak sangat la.. heeeeee...


3) last sekali abg ben tanye, apa impian saya kat belog kerana Lily ini..:
mmmm..entahla..hee..boleh dok jawab gitu.. hee.. saya hanya menaip dan menaip dan terus menaip selagi mana saya diizinkan oleh-Nya.. saya harap saya dapat bantu diri saya dan kengkawan dengan penulisan saya yang asenye belom capai kematangan lagi nih.. heee..



jommmmm joiiinnn!




14 comments:

KaK LimAh Si SupiR said...

nak join jgkkkk..boleh dokkkk? :P

Bidadari Syurga said...

segmen ben ke? heeeeeeeeeee... tak join.... tapi kita suport adik aja.... cup-cup...

NasZ said...

biasalah. mula2 saja2 buat blog dan tinggal. pas lama, baru datang minatnya kan?

MOHD NASER.com

Missjajan said...

singgah sini dari segmen abg ben.. chaiyok !

Iffah Afeefah said...

Ngissssss

maszull said...

salam mimi...wah En.Ben ada wat segmen yer tadi...

alamak mama miss la sbb balik ke kg tadi lawat ayahanda mama sakit....:(

shasa_fiez said...

dtg dr segmen yg sama.. salam kenal mengenal... by the way nice blog ^^

anGah said...

singgah dr blog encik ben :)

gadis melayu said...

semoga impian kamu tercapai..^_^

Jom Kenali Blog Saya pulak

c genk bah ne said...

insyaAllah..berkat usaha,,tak mustahil impian akan tercapai..


Semoga persinggahan genk ini dapat mengeratkan lagi hubungan antara blogger..

MENARIK DI genkcorner.blogspot
JOM BACA

1.JOM KENALI BLOG SAYA PULA
2.JOM JOIN BLOGLIST GENK
3. GAMBAR GRILFRIEND AMIRUL HADI ZAINAL
4.MAAF!!SAYA TAK LAYAN BLOGGER FOLLOWER CIPUT

Eza Boom Boom :) said...

Hai^^
Eza singgah sini..
Salam kenal-kenal yer...
Happy blogging...

Datang terjah dari segmen abang ben :)

jempot singgah datang ke blog Eza
http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/

Jue said...

oh tu aslnya blog ni..tp skrg dah ok kan..enjoy x blogging? jika YA, taip YA dan hantar ke 32999 skrg hihi

ceriteraliyana said...

hye3!! yana dgn tinkerbell datang dari segmen yang sama.

salam perkenalan! ^^,

Novelgurl said...

slmt berknln..menjengah sini ! maaf lmbt sikit^^