Wednesday, September 28, 2011

lessOn 84

Bismillahirrahmanirrahim.





morning yang tak berapa nak morning !
bangun pepagi tadi pon sebab nak terkucai, kesejukan dengan keribuatn, angin yang kuat melanda bumi di bawah bayu ni.. 

Aduhai, moga sini baik-baik aje kan.. Tempias dari ribut Filipino tu begitu dasat sehingga sini pun turut merasai tempiasnye...

Okeh, papepun, insyaAllah lessOn ari ni, berjalan seperti biaselah :




Susah dan senang hidup ni, jangan la sekali-kali..sekelumit pon melupakan Yang Maha Agung itu.. kerana Dia lah adalah segala-galanya...

So, hari ni nak kongsi doa : Kesejahteraan di dunia dan di akhirat..

Dunia ibarat penanaman segala jenis tumbuhan-tumbuhan, buah-buahan.. KIta ternak anak pokok.. semai.. bagi baja yang paling berkualiti, untuk memastikan hasilnya nanti, walllah.. superb! hasilnya itu ibarat akhirat yang sedia menanti kita sejak dari dari penghidupan kita lagi..

Berdoalah, agar diberi kesejahteraan kedua-duanya.. ~

wallahua'lam..



14 comments:

mas saari said...

moga hidup kita sejahtera dan diberkati olehNYA...amin!

Iffah Afeefah said...

Er sjhra duniaakhrt

JIJI YU said...

amin

merahitujambu said...

betul..susah dan senang dugaan untuk kita..

Musang said...

bersusah di dunia utk kesenangan di akhirat

Perfumes Farm said...

hi..jom join contest Perfumes Farm. hadiah fragrance mist dari Victoria's Secret menanti anda

erysweetie said...

ameen :)

Munna said...

smoga hidup kita sjhtera dunia dan akhirat....aminnnnn =)

BERT said...

aminnn

izyan yasmin said...

amin :)

Jue said...

susah dan senang itu smmgnya part of life..tp yg ptg jgn lupa si DIA

Lea Isnawi said...

amin :)

Addin said...

amin :) insha Allah . sama sama kita berdoa .

KaK LimAh Si SupiR said...

insya allah..sejahtera hidop kite semua hendakny :)