Tuesday, September 27, 2011

tak tahu nak ekseplen macam mane

Bismillahirrahmanirrahim..





aissssshhhh..
kekadang susah gakkan bilamana keadaan kita yang tak mampu nak explain kat orang..Heee.. kita niat nak cito nih, tapi awatla payah beno nak keluarkan dari mulut ni aihhhh..beraaaattt membatu sampai puas dok cerna ayat baek punya dalam kepala otak ni..

heee.. sama la keadaan sekarang.. Jumpe dengan sesuatu ni..ase seronok yang teramat sangat sehingga tak mampu nak jelaskan kat orang.. Samapi suh.." ang cube tengok nih..aku tak reti nak explain.. betapa sonoknye aku jumpe nih.." ~heee

apa yang mimi jumpe tuu..adoii..kencang jek kang, nanti orang kate tak sonok pon.. he.. Tak..nak cite tentang ni :




































tadaaaaaaaaaaaa!
hessiiiihh..ingat jumpe apelah kan.. Heee..janjalan punye jenjalan ka pesta konvo UTM kelmarin, dah macam tak tawu nak beli ape.. tengok punye tengok kat gerai buku..ade buku niii.. Heee..

Mimi cakap betoi.. tak tipuuu punye, kome harussss ade buku ni! sangat tak rugi, tak bosan, tak jemu, sampai dok 2 jam 15 minit dalam flight mimi dah bace separuh dari buku, punye tak sedo, kapal dah nak touch down kat epot KK ha.. heeee...

tajuk pon dah nampak unik, " Beduk diketuk" , hasil tulisan seorang yang agak hebat, Pahrol bin Juoi, ~ 

Tak pe.. nanti mimi kongsi isi dalam buku ni ehhh! kalo kome beli pon, sangat tak rugi.. cayelah ~ percaaaayaaaaalaahhhhhhhh (mimi nyanyi..bukan cek CT nyanyi..hee)




18 comments:

Kakzakie said...

Oh... buku apa saja kalau kita dah beli mesti ada motifnya dan pasti seronok kalau ita suka membaca...

Kakak tak adalah buku itu...

Anonymous said...

ami..asenye lom terlmbt kot...congrats deq...=)

Hanie_Dew said...

nanti ko citer je la. klau best baru gi carik.

**ala.kritik la sikit sayg psal entry kang lama lama entry lebih kurang je mesti korang2 bosan.

Hanie_Dew said...

pasal pashmina xtau la si jue tu. takkan tak penah dgr org sebut pashmina. haih..sabo je la aku.

Hanie_Dew said...

saje je aku nak reply satu satu komen ko kan. jadio bederet deret komen aku je kat sini. hahaha..

lukisan tu ehsan blogger yg sanagt berbakat. aku admire dia sebab pandai melukis

KaK LimAh Si SupiR said...

nt mimi cite tau isi dye..hehe :P

SITI NOORNADIYANA said...

buku ustaz pahrol memang best best pon. kena beli lah ni sebab akak dah recommend. :P

BERT said...

cer review sket pasal buku ni.. hehe bleh la akak pinjam..

eh akk beli hihih

BERT said...

cer review sket pasal buku ni.. hehe bleh la akak pinjam..

eh akk beli hihih

Hanie_Dew said...

sure ko nak bca pasal kehidupan kitorg.nyesal ko kang. hahahahha..ok. ok take note.

Lea Isnawi said...

la mimi org kk ker?
baru taw..
selama ni igt org johor..
huhu

maszull said...

salam mimi....mesti bestkan isi buku tu sampai dah x terkata2 lagi...hehehehehe....:)

p/s mimi ni mmg kelakar la...:)

Iffah Afeefah said...

Opah y gmbire


cterla

JIJI YU said...

kampon gaku punye beduk kemain besa

duriansonata said...

best ke buku nie? saya suka juga baca buku tapi tengok atas tajuk dan siapa penulisnya..hehe

Paris Lipton said...

cecite cecite...ohh org sabah ye...

msredcheesecake said...

cerita nya mesti interesting... tajuk pun dah interesting

syakey said...

dah baca habis satu buku dh. menarik. bahan ilmiah yang buat kita berfikir kembali.

kadang ada yang dia ambil dari solusi. majalah solusi ada kolum beduk di ketuk oleh penulis yg sama. :)