Friday, September 30, 2011

1.53am

Bismillahirrahamnirrahim..




kekadang hati ketawa bagai pelangi melingkari bumi
kekadang hati menangis bagai tiada surutnya
kekadang hati juga muram bagai menanti sang perwira tiada kunjungnya
kekadang hati sungguh pahit sehingga anak tekak meludah kembali rasanya
kekadang hati kecil bagai semut berbaris mencari rezeki dari-Nya
kekadang juga hati meninggi lebih dari langit yang memayungi dunia
kekadang hati sukar menerpa dan menerima dunia



sungguh hati itu mampu menanggung pelbagai rasa
Ya Allah, ya Tuhan ku, lindungilah hati kami dari titik-titik yang menodakan secebis salju di hati kami ~

amin..


Nunnnite guys!


18 comments:

Mr.PinGu said...

wah.. cerita pasal hati.. yep hati ni boleh jd macam2.. jagalah hati anda sebaiknya..

nitezz

yen(toka ziizokukuto) said...

aaammmiiiinnn :) ,,terima kasih atas entry ni,,sangat me
narik

NA said...

Nampaknya hari semalam dan sedikit hari ini mengenai hati.

Dikupas dengan pelbagai cara.

-wina1979-

Nadzirah K. said...

Amin :)
mudah-mudahan Tuhan lindungi hati kita :)

iMBobo said...

amin, sebelum tidur terbaca entry ni, secara tak langsung kita berdoa :)

mamawana said...

Assalam,

Nice words.

Kadang2 terasa bagai payung yang memayungi lembah
Kadang2 menjadi kaca yg terhempas berkecai, tak dipeduli
Namun lebih indah menjadi pengemis
Yang tak putus doa pd
Yang Maha Esa....

http://nurqasehbiz.blogspot.com/2011/09/aksi-terlampau-hyperaktif-berlagak-laa.html

Kancil 8349 said...

salam,

kancil ada tag blog ini untuk menyertai satu segmen....kalau sudi jomlah ikut.

http://lightshadow88.blogspot.com/2011/09/jom-join-bloglist-lighta-shadowee.html

msredcheesecake said...

hati kita kena jaga betul2 n kena selalu cek.... tapi hatilah yg paling susah kita nak kontrol...

JIJI YU said...

padahal hati tu kecik je kan..tapi dia mampu jadi besar

Iffah Afeefah said...

Hati kecik selalu ngis

morning opah

Musang said...

amin...

Perfumes Farm said...

hati mesti suka kalau dapat hadiah Fragrance Mist dari Victoria's Secret..jom join Perfumes Farm Contest..=)

fae jamal said...

amin..
suka entry ni..:D

maszull said...

salam mimi...sejuk hati mendengar n membacanya....

mimi mama dah tag mimi dlm satu segmen yer kalau sudi jom join...:)

FasiHaH SupiaN said...

bila berbicara soal hati..memang hati ini terlalu subjektif ...huhu

Lea Isnawi said...

lewatnya tido...

tp kan hati memang sukar utk difahami

SweetLikeWhat said...

hati terlalu unik :)

ShErA said...

amin... terima kasih ye....