Wednesday, September 14, 2011

lessOn 72

Bismillahirrahmanirrahim..




Alhamdulillah, berpeluang lagi mimi jumpe kome dengan kome di alam maya iniiiiiii!heee.. riang raya jek muke bile dapat on lappy dengan selamat nye. Almaklum la, lappy dah uzur, kekadang majok sampai ke Papua New GUniea, langsung tanak on ha..hayooo, jenuh den nak mujuk ha.. Ish-ish.. sebelom itu, jom kite lessOn ari ni :






Dengan bersumber kan SINI, hari ni nak kongsi doa : Menghilangkan marah

Haaa.. sape cakap marah tu tak boleh nak cure? Tak ade mende yang mustahil di dunia ni kan.. Sume terpulang kat diri kome, nak mengubah sikap amarah itu atau pon tidak. Memang tak dinafikan, adalah amat sukar nak ubah peel Marah ni, tambah-tambah kalo orang garang cam rimoo...heee.. JAngan maraha..Kalo marah, cepat bace ayat nih! =]

Heee.. tapi  sumenye boleh diubah..Pelan-pelan la okeh! pe kate cube amal doa ni dikala kemarahan. Tak pon, dok sesaje, bace la doa ni.. InsyaAllah, tiada lagi kalimah yang terbaik, melainkan kalimah-kalimah suci Ilahi..

Wallahua'lam...

12 comments:

JIJI YU said...

terbaik..kut arab

siti kektus said...

Tu la. Kdg2 ble mrh, mcm2 boleh jd. Huhu

aimie amalina said...

@ JIJI YU:
weeee..ikot arab =]



@ siti kektus:
betol tu siti kektus..jauhi mrh ye =]

[sutera kasih] said...

thanks share doa ni dek sbb akak pemarah kikikiki :P

merahitujambu said...

thanks share..=)

BERT said...

bile saya marah bolehla bace doa ni.. tq for sharing bebeh

aimie amalina said...

@ [sutera kasih] :
cecaaame akak!..ehh..yeke..cam x je..hehehe




@ merahitujambu :
cecaaaammeee! =]




@ BERT :
joommm sesame amal ye kak! =]

kura said...

sy jarang marah marah ni. cewah haha

diana said...

kalau marah2 sayang cemana???
hehhehe

sleeping_maniac90 said...

kne ad sft sbr y tggi bru leh kwl mrh hehehe

aimie amalina said...

@ kura :
ecewaaaaahh.baguiihh laa



@ diana:
ececeh..bole2
tanda syg sgt..hehehe




@ sleeping_maniac90 :
yezzaaaaa
butul2 =]

NA said...

Kalau Kak Wina marah, suka duk jauh dan dendiam untuk redakan marah. Sambil-sambil fikir patut ke nak marah orang tu atas kesalahan tersebut. Bila dah fikir tu dan rasa tak patut, baru lega rasa marah.

Terima kasih kongsi doa.

P.S: PC umum Kak Wina pun kadang-kadang susah nak hidup. Hehe lebih-lebih lagi kalau pc tu dapat cuti lama.