Sunday, September 11, 2011

Bila cekgu cekgi bersidang.....

Bismillahirrahmanirrahim..



sebenanye, ari ni, anak sedara mak yang bawu bawu bacang ni nak mai umah, nak beraya katenye, awal-awal ari jumaat pagi lepaih dah kol mak.. Die cikgu, asben die cikgi jugak..okeh, ni pasangan cekgu cekgi separa sabahan sebab asben die orang sabah..mm..cikgu cekgi A la mimi pangey ye..


tetibe, pukol 12 petang tadi, anak sedara mak yang lain yang kire bawu bacang-bacang gak, tepon mak... Pon nak mai rumah, nak beraya jugak. Ha, takpelah, mai jugak rumah, kebetulan juadah pon manyak.. pon cekgu jugak, asben die cekgi jugak..,,,, ni pasangan cekgu cekgi utaralah, sebab asben die owang kedah.. mmm...cikgu cekgi B la mimi pangey ye..


PUkul 1 petang tadi, cikgu cekgi B yang sampai dulu.. Sembang punye sembang, gosip punye gosip..kukikuki punye kukikuki.. cekgu cekgi A sampai.. Bermulala persidangan cekgu cekgi A dan cekgu cekgi B.. heee.. Kebetulan lagi sekali, asben memasing dok mengajar sebelah sebelah sekolah... dan penah berkursus sesame.. Kebetulan lagi..


mmm.. APa yang  cekgu cekgi ni sidangkan?hehe..

1) masalah Guru besar yang mmmmmm paham jeklah, ikot kepala sendiri..
2) masalah murid yang menghantui kehidupan, sehingga kete  sendiri kene bako...ish ish..
3) gosip sesame cekgu cekgi..ha..kome, cekgu cekgi mesti tawu kan?kikiki


kami?


melihat dan ketawa sendiri..Hehehe, Macam tu rupa nye cekgu cekgi bersidang.. Dan mimi rase mimi tawu kenapa mimi mungkin tak ditakdirkan menjadi cekgu cekgi walau berpuluh kami dok memohon mende yang same....huuuu.. Kalau tak?

Mesti mimi dah berada dalam hospital sekarang ni..ish ish.. Allah tu maha mengetahui.. op kos la kan? Dah DIA yang menjadikan kita, sudah wajibulghunnahnye, Dia mengetahui yang terbaik untuk tiap-tiap kejadian-Nya...syukur...syukur..syukur..

Alhamdulillah mimi masih disini walau kepingin beno nak jadi cekgu cekgi...


p/s: deme masih bersidang kat ruang tamu..hehehe..comei jek.. cekgu cekgi muda bersidang...kikiki...



11 comments:

JIJI YU said...

pengetua aku ok sgt2..student ok jgk..gosip cikgu je la..ekeke

Kancil 8349 said...

biasalah kalau guru dah bersidang...begitu juga dengan halnya kalau orang kaki bola...sama situasi...orang kerja di pejabat dan mana2 bidang pun sama...apapun dugaan setiap pekerjaan tetap ada...

fiq. said...

kalau guru lepas gossip2 tu semua kat nurse gane ek? hahahhahah


cikgu cekgi pon kene p kaunseling ni, tertekan kot..

Paris Hilton (M) said...

alah teringin lah jd cikgu~~
T__T

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

kasian cikgu kan...namapak je senang tapi...tu lah.....

http://cayob.blogspot.com/2011/09/kecantikan-yang-di-buat-buat.html

aimie amalina said...

@ JIJI YU :
heheheheeh
baguuuiih la no.. =]



@ Kancil 8349 :
heee..ni cekhu kancil dah jwb..hehehe
betol tu cikgu kancil =]



@ fiq. :
errrrr
next question..hahh..x dpt jwb




@ Paris Hilton (M) :
huuuu
sy juge parisss




@ C` Ayob-Ilmu Asas Hidup :
mencbr kan cikgu tu..huhuhu

H.J said...

aku nak jadi cikgu gak la kalo macam tu..haha

aimie amalina said...

@ H.J:
hehehehe
jadila ostad =]

[sutera kasih] said...

cikgu aimie hihi :P

Cik Asma BLuppy said...

cikgu aimie.... nk sign..........;p

NA said...

Ek apsal yer Mimito tak jadi cikgu?

Hehe Mimito tak ikut sekali bersidang ke?

-wina1979-