Friday, September 30, 2011

oooooh!...copy dan kopi

Bismillahirrahmanirrahim..




orang sibuk-sibuk nak pegi potostet sijil, mimi pulak sibuk-sibuk nak pikir ada mesin potostet.. Ohh.. bukan printer 3 in1 tu maksud mimi.. tapi nak memiliki mesin yang 
































oohh...bukan nak buat harta pusaka tinggalan untuk cucu cicit piut miut, tapi nak buat perniagaan.. Haha. Mase jawab soklan servay, bab-bab keusahawanan mesti fail . Sebab ape? sebab tak minat sangat bab-bab niaga, keusahawanan ni.. Kalo terlibat pon, mesti sebab pengaruh kawan or friends or sahabat la.. Kalo tak, huh! idoknya muke teman nak menepek jual sane sini.. heeee..

Tapi asenye kalo buat perniagaaan fotokopi ni, asenye kompem sure laku kan.Tetibe jadi minat pulak niage..kiki. Tambah pulak kalo ada sebijik je kedai ni kat kawasan perumahan ke.. pehhhhh, masyuk je.. Heee.. mase belajo dulu pon.. nak cari mesin fotokopi yang terdekat pon sampai ke kolej 9 jauhnye.. huuu.. kalo ade seko mesin kat Fakulti..kayo la owang tu kan? ish ish...

Haiyooo..kalo berangan kan, sampai ke langit paling atas pon tak habih-habih, so, nak berangan selaras la dengan tindakan kan?

Nak beli mesin ni pon bukan boleh beli dengan bulu ketiak, mesti mau fulusssss maaa.. Paling-paling koman, 1000++ mesti ada dalam tangan,belum masuk belanje kedai yang nak disewa, bil-bil berkaitan dan sebagainye.. Pehh..care tulih cam betoi-betoi nak buka kedai fotokopi nih...


Heee.. semoga saya dapat keje dan boleh buka kedai fotokopi yang diberi name,
"oPaH LiLy fotokopi " satu ari nanti..dan bile dah duit berkepul-kepul, boleh antaq mak ayah pegi haji dulu.. kekeke, apelah aku merapu ni.. Maaf ye kalo entri ini sedikit merapu..peace! =.<


26 comments:

Sunah Sakura said...

perghh! merapu pun kalo jadi realiti, ape salahnya kan?

jehanfrhin said...

ada impian tu dah kira bagus la.. hehe.. tp kalo x dpt buka kedai, dapat sebijik pon untung giler.. skrg byk urusan yg memerlukan fotostat..then tulis plak kt depan umah "fotostat ada di sini~" hahaha

Nadzirah K. said...

setiap kejayaan dimulakan dengan impian :)

Bidadari Syurga said...

tak salah ada impian... lebih2 lagi bila impian tu melibatkan orang tua kita. kalau adik ada opah fotokopi tu akak orang yang selalu akan minta fotokopi buku adik... hahahahahahah

NasZ said...

tak salah berangan. kadang2 dari angan2 tu jadi kenyataan. cuma tindakan seterusnya menentukan.

MOHD NASER.com

yen(toka ziizokukuto) said...

wah,,,dengan angan2 lah akan timbul usaha,,,just go for it my sis :)

H.J said...

kalo nak cari partner..saya sanggup..haha

Hanie_Dew said...

bagus la ada perancangan. hahaha. gi partnership ngan H.J tu.

**err..kak yanti tu sape? yg ko komen dlm entry sengal-sengolan tu.

SweetLikeWhat said...

semoga berjaya jika itu yang diimpikan :)

Hanie_Dew said...

oooooooooooooo.....syaza ke. tu la harap harap dia hepi. sian dia.

NA said...

Takdelah mengarut. Kalau ikutkan orang berjaya dahulu keluarkan idea yang pada orang lain sangat pelik.

Bagus juga nak buka kedai buat salinan dokumen.

-wina1979-

mr.ninja ^___^ said...

eh ok pe..cume kne gune duet skitla..dlu gune printer 3in1,wt printing,potostat kecik2 kt kolej,dpt gak duet..stkat nk g lunch,diner xyh bukak dompet pon xpe..ade duet hasil printing,potostat..hehe

..cik gugu.. said...

t lau da berjaya bukak kedai,jgn lupa pomot kt blog~

mizzkechique said...

wahhh, bgus2.. ada perancangan jangka panjang..

Anonymous said...

tak merapu pn.. tanam impian.. nk tau x sedara akak ni asal nye keja kt kedai photostat je, pastu dia bukak sndiri ngan satu mesin, pastu dia besarkan lgi.. skang ni dh bnyak kontrak ngan u dia amik, yg terbaru dpt projek ngan ATM.. hmmmm, dgr citer nk dpt pangkat datuk pn... dgn hnya sebuah mesin photostat 2nd dan berbekalkan Doa.. InsyaAllah pasni hari2 leh makan lily goreng :D

SoLy SoLicious said...

waahh..semoga berjaya ya dgn impian anda.

mynameismy said...

wah bagus2...

beli mesin yg mcm leh buat tu.. kalau fotokopi je xsyiok wat skali printing+scanning, etc hehe

Panggil Aku Han said...

weee...tak salah merapu tak salah berangan2 kdg2 dri situ permulaan sebuah kejayaan..^_^

Musang said...

semoga impian tu jd kenyataan

Shaherah said...

smoga tercapai apa yang dihajatkan.. ^_^

Bro ahmad said...

macam tu boleh jadi matpio yea huhuu..tau tak apa itu matpio hehee

maszull said...

salam mimi...wah satu idea yg bagus tapi kalau dah buka kedai photocopy nanti bila dpt keje boleh suruh adik atau sesiapa yg jagakn...masyuk juga tu....

nama kedai potocopy tu yg x menahan nyer mimi...ada juga "opah" nyer tu....hehehe...:)

mimi mama dah tag mimi kat contest ni yer...:)

http://maszull.blogspot.com/2011/09/contest-blog-paling-colorful.html

gud luck dear...:)

fiq. said...

wah, tinggi cita2 ni, heheheh, tapi mesti penat bisnes ni, jom la buat bisnes restaurant ke,,hehe

Iffah Afeefah said...

Ade opah plak tu

huhu best2 bole.je kalo de modal

KaK LimAh Si SupiR said...

nt nk bukak kedai, kaklimah nk jadi partner blh dokkkkk? :P

Jue said...

X slh brangan mn tau jd kenyataan =)
Bole buat duit beb mende ni. Lbh2 lg kalau port baek punya hihi