Friday, September 16, 2011

"H"

Bismillahirrahmanirrahim..




Salamat, salamat, aiseh,asal cakap piliin plak nihhh.. Heeeee.. Saje nak tersting tangan yang jejari merah menyala nihh..hhaahaha.. Okeh, nak tanya kome, kome ase kome di zone mane:

1) H1 : dalam belog tutur ayat baek gile ahhhh, tapi kat luo tak dela semedang cam dalam ayat kat belog tu.

2) H2 : dalam belog dengan kat lua same jek, kire fair and triangle la..baik 50% jahat 50%

3) H3 : kome menceritekan semua kelemahan kome kat dalam belog tanpa ase segan sikit pon...

4) H4: huuuusssshhh..kat belog ni cakap cam ni.. kat belog owang lain cakap lagu ni plak.. kire tak de pendirian yang maintain dok betoi-betoi dalam hati ah..



ha..kome ase kome kat "H" yang mane satu? huuuu... Okeh, simpan jawapan sume ketat-ketat boh kunci segala siap dengan mangga kat  si jantung hati kome dalam-dalam tu na...!

kome ase "H" tu untuk ape?Kalo ditelek-telek, di bace-bace semua jenis H ni, membawa satu persamaan iaitu : "Hipokrit"

ha.. Kome ase hipokrit ni bagus ke tak bagus? sekarang dah ada jawapan "H" tadi kat dalam hati masing-masing kan? okeh! boleh nilai jawapan memasing yeeee..

Mimi pon tidak selayak nye nak judge bagus ke tak hipokrit ni alsebenanye la.. MUngkin ada kalanya membawa kebaikan, sebab : Nak ajak orang buat baik, takkan nak kene tunggu diri sendiri jadi ustajah dan ustaj, baru  nak ajak orang buat baik kan?  Di samping ajak orang, disamping itu boleh tambah memane yang kurang dalam diri tu, ye dok? kire tampung memane yang berlobang la.. =]

Adakalanye si "H" ni membawa kepada negatip gak sebab nye : Ibarat muke bertalam-talam la, kat A cakap cantik, cun melecun cam britney spe'oh! tapi belakang A cakap , pongpangpongpang A ni sume bunge tahi ayam la tula nila.. Huh! ni olang ha, adoiii, kene selotep ini mulut.. Huuuuu...

Baik buruk "H" ni, kome la menilai kan? pilihan yang baik, membawa kepada peribadi yang molek-molek sokmoooo! =]


17 comments:

dhiera said...

H for hipokrit!!LOL

salam perkenalan!

aimie amalina said...

@ dhiera :
hahhaaha
okeh...slm perkenalan dea!

EyqaLuvender said...

ta suka jd H type tp kdg2 ble b'dpn ngn mnsia2 spesies H type ni kte pon terikut same...adeyhhh~

JIJI YU said...

kalo HJ

kura said...

mmaf. sy pun hipokrit. eh. amboi kura! hahaha

H.J said...

H untuk HJ la tu..haha

Wanz Mejuez said...

H for hell lah to hipoktiktassssss uhhhh aku tak suka hypokrit.. menyakitkan hati ..


tak tahu tahu lah aku ni jnis mcm mna.. huhu

Nadzirah K. said...

En h.j tu sungguh perasan..hahaha
emmm,aku h yang mn satu ye??? :)

aimie amalina said...

@ EyqaLuvender :
weeee..kite sameee..sedih kan =(




@ JIJI YU:
aiyaaaaaak
soklan x paam =p




@ kura:
ha..tawu pon
hamboiii kura =p



@ H.J :
naaaaahhhhhh
x de dlm topik =p



@ Wanz Mejuez:
aiyaaaaaakkk
x taw nak nilai canne yeee =p




@ Nadzirah K.:
hahhaha..tula pasalnyeee =p
ha..pk jgn x pk =]

wan azie said...

huhuuhu...tau tak pe....



b urself jek la kan, lg bgus....


mcm aku ni...mngtuk mgta, kadang2 baek gak...


hahahahah....

Cik Eka said...

jadinya jangan jadi hipokrit kan..hehehe

kena jadi diri sendiri walau apa pun yang kita buat....kan

Atiqah Wadiah said...

kdg2 hipokrit tuh perlu utk m'jaga hati org lain..tp klu hipokrit utk bnda laen,better jadik diri sndr..hehe

Diana @ bilakukatacinta said...

tulis menda yg membawa kebaikkan....elak buka aiba sendiri..dan jgn riak dan takbur - sekian

Fatin Mraz said...

H for hipokrit ye..how bout O.H??Oh for open house.. in the mood of beraya nih.. nway, nice entry..

ABU said...

H for hantu.:P
salam kenal ^^

KaK LimAh Si SupiR said...

H utk Hipokrit eh? ahhaa ingt kan H utk name kaklimah H=Hatyn..ekekke :P

uhuhu..xtau laa jns yg mane 1..semua ad kot..dari 1 sampai 4..ahak3 :P

ShErA said...

ingatkan H tu apa la... rupanya hipokrit ye...