Wednesday, September 21, 2011

pssssttt, saya nak ngarot, eh, salah, nak ngorat awak bole?

Bismillahirrahmanirrahim..




Sweet drinks by ~EliseEnchanted



psssst, assalamualaikum aiskrim vanilla
hidup selalu beramal mesti gembira


ye, ye,waalaikumsalam, awak nak ape penutup botol
walau dihati gembira, tidak semua perilaku betol


tak de, saya nak berkenalan la dengan awak yang maniss ni
ooo, jangan la manusia jadi ibarat habis madu sepah di kaki


eeee, tamolah, awak penutup botol, saya aiskrim, mana sama
kalau sudah berbahagi harta pusaka tu, jadilah adil dan saksama


ala, kite kengkawan jela, bole kan cek aiskrim yang mencuit hati
ikan gelama ikan duri cakap bohong lelama jadi pencuri


ala, tamolah, carilah aiskrim lain, saya aiskrim vanilla biasa
budi bahasa budaya kita, budaya kita sanjungan bangsa


alaaaaa, kita nak kawan dengan eskem vanilla yang ni.. boleh kan?
sampah-sarap sana sini, aduhai, tong sampah ada kan


okeh-okeh, kene janji dengan kite
in bukan untuk kome saja, untuk diri mimi jugak le


janji ape?
bukan ape, hidup ber"MANUSIA" , saling mengingati janganlah dilupe


awak akan jadi bff =best friend forever taw, bukan boyfriend forever okeh
 membuahkan kesejahteraan yang berterusan bagaikan suburnye pertumbuhan taugeh


16 comments:

NA said...

Amboi-amboi. Ni macam ambil daripada kisah benar penutup botol tu dengan ais krim vanila tu.

-wina1979-

SweetLikeWhat said...

nice :)

Kakzakie said...

main ceper dengan penutup botol
yang masuk mulut itu aiskrim vanila
jangan merasa kita saja betul
sebab kita sama tak sempurna

hihi.... kakak nak pantun juga:)

Iffah Afeefah said...

Xreti bpntun

opah mmg kretip

untung atok wakaka

kura said...

Ecece. yelaa akak :0

[fArAh aLiAs] said...

farah datang melawat kamoo! ^_^

AzatLazat said...

belanja la aiskrim vanilla satu
hehehe
:P

Niena Pengembara Ilahi said...

tahan nafas masa baca nie

maszull said...

salam mimi....bestnya dengar mimi berpantun hari ni....nice n3 la...:)

ciK LyndaWawa said...

belanja saya aiskrim cepat!!

Santri T.P.I.N.I said...

senyum sambil membaca...

KaK LimAh Si SupiR said...

perghhhh..ligat dan bergeliga otak mimi berpanton ^_^

Paris Lipton said...

fuyohhh penoh dgn makna~~

[sutera kasih] said...

akak pernah jumpa cawan comel tu kt kaison hehe

komen lain dr tajuk kan :P

SoLy SoLicious said...

BFF forever..sweet la..

mr.ninja ^___^ said...

bru bli eskem vanila..satgi nk mkn..hehe..jgn jeles =p