Saturday, September 17, 2011

kite "bakoooo" aje laguuuu niiiii !

Bismillahirrahmanirrahim..





atia: akak, tia nak beli cd lah..
saya : ha? cd... cd ape pulaaaaaakk ko nak beli..
atia: alah, cd korea lah... heeeeee..
saya : eiissshhh, bazir je..heeee, mahe la tiaa
atia: ala, tak pe, tia ada duet nih! hehee, duet raye ada lagi..
saya : aiyaaaaakkk, yelaaaa.. ehhhh, jaaaap, ape gune kamu dok download bebanyak tu, burn ahhh!
atia : aaah  kan.. atia mane retiii
saya: ala, tak pe, akak reti!hihi.. serahkan pada yang pakor..heehehe


adeeeeeeeeeeeeehh, melayan budak 15 taon cam budak 5 taon ha.. Heee, k-pop, paddle pop la.. adoiiii.. Tula, memacam, ish ish.. Nasib mimi masih tidak terjerumus ke arah tu walalau ada angkat-angkat bahu sikit la.. Heeeeee....

Tapi itulah.. disebabkan budaya donlood mendonlod begitu dasat sekarang sehingga kan retisssss kebangkrupan sebab cd or compact disc deme tak laku lah.. Contoh terdekatnye diri sendiri la.. Daripada adik dok bazir beli cd berpuluh hengget, ape kate bako je lagu, atau name yang lebih difahami burn jek dalam cd dah boleh main kan lagunye kat kete.. Ish ish... mang la jimat untuk diri sendiri, tapi sengsara untuk pembuat lagu yang asli tu..heeeee.. Sori pembuat laguuuuu! toink3!

Udah mahe, sape yang nak beli?  Memang ada yang masih mengutamakan ke originalannya, sanggup kumpui duet berkepuk-kepuk pi beli cd buat koleksi sampai cucu nenek moyang kan? Tapi tulah, aci kerat jari la, mungkin sesukuuuuu jek yang cenggitu.. Orang la ni, sanggup bersekang mate sampai juleng untuk mendonlod cite, ada yang lebih parah, macam  masa saya praktikal kat HKL dulu, sambung donlod kat opis pulak,alasannye "uiihhhh...stremix mahai kot kat umah, kene la saveeee, donlod kat opis la masyukkkkkkk, tak de owang kaco lineeee, baek punyeeeeee.."

ehhhh? heeee.. Angguk jela, maleh nak hamek port, sebab deme owang tua, kita owang mude, kang kate nyibuk hal owang tua, heeee.. So, nampak tak nampak, begitu dasaaaatnye kesaaaan donlod mendonlod sekrang nihhhh!!!. Aiyaaaak, lepaiih tu, bile bos kate tak de bonuuuusssss, paneeeeeh je hati. hihihi, Mawu idok, mane duet nak bayar bil tenet yang memuncak tinggi tu, mane duet nak bayar sewa itu ini, habeh sume bonus di tarik balik ataw dikurangkan.. Haaaa, cam tulah testimonial dari bos kat tempat mimi praktikal dulu mase kat HKL.

 The point is, buat ape pun beserhanalah, jangan sampai memudharatkan diri kan? Ada kene mengena ke? hahaha..aaaaahh..!! anggap jek ada kene mengenaa..kiki

peacee! =.<


8 comments:

kura said...

hahaha. ayat mcm nk membako, rupanya burn cd. amboi!

Zul Fattah said...

kuang asam.. ayat cam berapi je..?
tapi.. haha.. sengal..
aku pun slalu r burn cd..

[sutera kasih] said...

hehe ada saja si aimie ni bah..

fiq. said...

mie, aku selalu dengor lagu n movie n drama kat utube,ekekeke




*eh, jangan la retis or orang buat plem survey entry ko ni,,ahhahah

::Miss Hearty:: said...

hahahaha..naseb bek tak jd artis.lau tak xleh nk carik makan :p

Panggil Aku Han said...

hahah..kite bako je...
k-pop2
aiskrim pop lg sedap huhu...

KaK LimAh Si SupiR said...

ahahha//kite bakoo..kite bakoo :P

NA said...

Kemudahan dah ada baik gunakan. Kalau muat turun tu Kak Wina takdelah sampai membakar dalam cd. Hehe. Sekadar simpan dalam komputer. Itu untuk lagu.

Kalau siri tv/filem lepas muat turun dan tengok, Kak Wina buang (delete)
Tapi sekarang Kak Wina lebih suka tengok alir terus tu (watching on streaming)

P.S: Entah Mimito faham ke tidak Kak Wina tulis apa. Terjemah semua dalam Bahasa Melayu.

-wina1979-