Tuesday, September 27, 2011

lessOn 83

Bismillahirrahmanirrahim..




tenooon buddies!
heeee...finally saya kembali menaip seperti biase di bumi sabah ini.. Kembali menghirup kembali udara persekitaran sini ~
jommm tengokkk lessOn ari ini :





heeee..
setelah menikmati hari bahagia 24 september yang lalu, haruslah diri ini sentiasa ingat dan ingat dan ingat akan nikmat kesenangan yang diberikan oleh-Nya...alhamdulillah..

Makanya, di sini, mimi nak kongsi lah doa special sikit, doa : Ketika Kesenangan 
Kesenangan yang Tuhan berikan kepada kita dalah suatu bentuk nikmat, dan juga suatu bentuk Ujian, buat hamba-Nya, melihat sejauh mana ingatan kita kepada Maha pencipta kita..

Siapa yang beri kesenangan tu? Siapa juga yang memberikan air mata kegembiraan itu? Tiada yang lain., hanya Dia, Dia dan Dia, Rabbul I'zzati..

Susah dan senang, tangis dan tawa semuanya ditulis oleh-Nya..  Dari Dia kita datang, kepada Dia juga harus kita datangi diri kita..

Wallahua'lam....


8 comments:

KaK LimAh Si SupiR said...

tenoooonnnn jugakkkk :P

alhamdulillah..hr ni kaklimah sgt senang..nak amalkan lesson hari setiap mase ^_^

JIJI YU said...

alhamdulillah..semoga pengakhiran kita pon baik2 jgk

Zul Fattah said...

hehe.. Alhamdulillah.. syukur la.. semua sudah selesai kan?

yayath said...

congrates da konvo dear:)hehe...

Jue said...

aku slalu ingatkan diri utk berdoa tiap kali aku mdpt kesenangan, keberkatan sbb takut alpa beb

Hanie_Dew said...

ye ucapla alhamdulillah selalu walupun kita mendapat kesusahan. kerana kesusahan juga adalah ujian dan dapt menghapus dosa dosa kita.

kamu ni orang sabah ke atau study kat sabah?

Iffah Afeefah said...

Nk doa

tp xkua doanye

NA said...

Tulah waktu senang pun kena ingat Allah.

-wina1979-